Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Federaţia Sanitas, despre ancheta din sănătate: Sper să nu se ajungă în situaţia ca medicilor să li se taie salariile a doua oară cu 25%

Federaţia Sanitas, despre ancheta din sănătate: Sper să nu se ajungă în situaţia ca medicilor să li se taie salariile a doua oară cu 25%

Un articol de: - 08 Aug 2016, 17:11
Federaţia Sanitas, despre ancheta din sănătate: Sper să nu se ajungă în situaţia ca medicilor să li se taie salariile a doua oară cu 25% Foto: alba24.ro Eveniment

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, se arată îngrijorat cu privire la ancheta pe care Consiliul Concurenței a demarat-o cu privire la majorarea de 25% a salariilor din sistemul sanitar, din octombrie anul trecut.

Majorarea nu s-ar fi făcut de la buget ci a fost finanţată prin creşterea tarifelor pentru serviciile medicale decontate sistemului public de sănătate de către CNAS, iar acest fapt creează o discriminare faţă de furnizorii privaţi de servicii de sănătate.

Liderul Federaţiei Sanitas a spus că a aflat de ancheta Consiliului Concurenţei, dar că, din punctul său de vedere, nu este vorba de o discriminare, atâta timp cât salariile din privat sunt mult mai mari, iar serviciile din privat sunt mult mai scumpe decât cele prestate şi decontate în sistemul public de stat, scrie news.ro.

"Aşteptăm rezultatele investigaţiei şi sper să nu ajungem în situaţia în care medicilor şi personalului din sănătate să li se taie iar 25 la sută din salarii. CNAS ar trebui să finanţeze sistemul public de sănătate de stat, dar 107 spitale private iau bani de la stat şi tot privaţii fac scandal. Am vrea ca medicii şi personalul din sistemul public de stat de sănătate să fie plătiţi ca cei din privat, pentru că abia atunci am putea să ne întrebăm dacă este discriminare. În plus, spitalele publice trebuie să rezolve toate cazurile de urgenţă sau cele grave, în timp ce spitalele private au dreptul să aleagă ce cazuri tratează. Spitalele private au dreptul să îşi facă publicitate, cele de stat, nu. Asta nu este tot discriminare?”, a spus Marius Sepi.

Consiliul Concurenței a anunțat că va investiga Ministerul Finanțelor, Ministerul Sănătății și CNAS cu privire la modul în care salariile din sistemul public de sănătate au fost majorate în 2015 cu 25%.  (Detalii AICI)

Citește și explicațiile CNAS

 

 

Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   salarii,   medici,   sanatate,   spitale