Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Femeie din Iași fără antecedente medicale, ucisă de gripă în doar 24 de ore. Este a 35-a victimă de la începutul sezonului gripal în România (VIDEO)

Femeie din Iași fără antecedente medicale, ucisă de gripă în doar 24 de ore. Este a 35-a victimă de la începutul sezonului gripal în România (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 15 Feb 2020, 10:43
Eveniment

Gripa de sezon a ucis în doar 24 de ore o femeie din Iaşi care nu avea antecedente medicale. Virusul i-a afectat rapid plămânii și nu a lăsat timp organismului ei sănătos să își activeze mecanismele de apărare, relatează B1 TV.

Ca să înțeleagă cum virusul a ucis-o atât de repede pe femeia de 40 de ani, doctorii au cerut legiștilor analize atente. În același timp, autoritățile sanitare din Iași au declanșat o anchetă epidemiologică în familia ei.

Femeia de 40 de ani a ajuns acum două zile  la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iași, iar starea ei era gravă, spun medicii. Femeia avea febră 40, iar în ciuda tratatamentului temperatura nu i-a scăzut. Când au văzut că starea pacientei se agravează doctorii au trimis-o de urgenţă la Spitalul de Boli Infecțioase, unde a fost internată direct la Terapie Intensivă.  

Aici i-au fost făcute noi analize şi noi tratamente, însă nimic nu a dat roade. În doar 24 de ore a murit. Virusul i-a afectat rapid plămânii și nu a lăsat timp organismului ei sănătos să își activeze mecanismele de apărare. Cauza acestor forme fulminante de gripă rămâne o necunoscută pentru epidemiologi.

Pacienta avea un istoric medical curat. Nu se știa cu alte boli și, aparent, organismul ei nu era măcinat de nicio altă afecțiune. Corpul ei sănătos nu s-a putut lupta, însă, cu virusul gripal, iar organele i-au cedat pe rând.

Ca să înțeleagă cum virusul a ucis-o atât de repede pe femeia de 40 de ani, doctorii au cerut legiștilor analize atente. De asemenea, autoritățile sanitare din Iași au declanșat o anchetă epidemiologică în familia ei.

Epidemiologii vorbesc de o formă agresivă a virusului gripal care poate ucide rapid. De asemenea, în urmă cu o lună, un băiat de 12 ani, sportiv de performanță în București, a murit în 36 de ore tot din cauza unei forme agresive a virsului gripal A. În ambele cazuri, victimele nu erau vaccinate.

De la începutul sezonului de gripă, în România, boala a ucis 35 de oameni. Potrivit, ultimelor date,

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

au fost înregistrate 8.862 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, în creştere faţă de săptămâna precedentă. Mai mult, din cele 8.862 cazuri au necesitat internare 161 cazuri.

 

 
Loading...