Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Femeile vor ieși la PENSIE la 55 de ani, iar bărbații la 57! VESTEA pe care O AȘTEPTAU toți ROMÂNII

Femeile vor ieși la PENSIE la 55 de ani, iar bărbații la 57! VESTEA pe care O AȘTEPTAU toți ROMÂNII

Un articol de: B1.ro - 02 Dec 2019, 11:19
Eveniment

Sute de mii de români au cerut, printr-o petiție, ca femeile să se pensioneze la 55 de ani, iar bărbații la 57.

DEZVĂLUIRI INCENDIARE! RAMONA GABOR, DEZMĂŢ TOTAL ÎN DUBAI! IRINEL COLUMBEANU A TURBAT CÂND A VĂZUT IMAGINILE! ASTA DA BOMBĂ (GALERIE FOTO)

 

Petiţia are până acum 25.000 de semnături. După ce a fost readusă în spaţiul public de un articol de site-ul de specialitate Edupedu.ro, petiţia a ajuns inclusiv pe masa ministrului Educaţiei, conform Capital.

”Aşteptăm un răspuns favorabil şi din partea Parlamentului României”, afirmă iniţiatorii, Euro Education Federaţion.

CUTREMUR ÎN LUMEA MANELELOR! LACRIMI PENTRU NICOLAE GUȚĂ! S-A AFLAT TOTUL DESPRE CANCERUL LA GÂT GALERIE FOTO)

Federaţia se prezintă ca o asociaţie pentru activităţi şi servicii private pentru tineri şi pentru educaţie non-formală în lume. Petiţia evidenţiază faptul că elevii au probleme de comportament iar profesorii sun subestimaţi, conform Hotnews.

Textul petiţiei: 1. Aspecte sociale: În marea majoritate a şcolilor din România, peste 75% din elevii absolvenţi au probleme de comportament. Acestea sunt probate prin intermediul investigaţiilor realizate de organizaţii sau instituţii de sociometrie legale. Muncă unui profesor nu poate fi comparată cu a niciunei categorii sociale favorizate pentru pensioanarea anticipată, cu atât mai mult cu cât calitatea elevilor diferă de la o şcoală la altă. În acest sens, solicitarea vine din partea profesorilor care se confruntă cu astfel de probleme.

2. Aspecte politice: Implicarea politicului în instituţiile de învăţământ este o problemă nesoluţionată din 30 decembrie 1947. Dirijismul educaţional este un fenomen vizibil şi astăzi, având ca dovadă metodologia organizării concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de conducere în învăţământ.

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! VALENTINA PELINEL I+A SPUS ADIO! A VĂZUT IMAGINILE SCANDALOASE CU CRISTI BORCEA! E ŞOCUL ANULUI! (GALERIE FOTO)

3. Aspecte educaţionale: Educaţia este progresiv afectată de imixtiunea administraţiei europeane în problemele stringente est-europene, ca urmare a cursului diferit de-a lungul istoriei.

4. Aspecte economice: Personalul didactic reprezintă momentan penultima categorie de intelectuali remunerată după noua grilă de salarizare din anul 2018, ceea ce înseamnă o subestimare a principalei clase sociale care contribuie la dezvoltarea unei naţiuni. Astfel, se recomandă soluţionarea de urgenţă a restabilirii demnităţii profesionale a salariaţilor din educaţie. Prin urmare, volumul muncii personalului didactic este cu mult peste obiectivele prioritare a unor societăţi ce se recomandă a fi democratice.
 

Citeşte mai multe despre:   pensionari
 
Loading...