FENOMEN misterios în spațiul cosmic! O cometă uriașă se apropie de Pământ! NASA, ÎN ALERTĂ

FENOMEN misterios în spațiul cosmic! O cometă uriașă se apropie de Pământ!  NASA, ÎN ALERTĂ

Misteroasa cometă Cometa 2I/Borisov, care provine din afara sistemului solar a trecut duminică prin cel mai apropiat punct al orbitei sale de Soare, iar la 28 decembrie, va trece şi prin apropierea relativă a Pământului.

Corpul ceresc va putea fi observat și cu ajutorul unor telescoape de cameră.

CĂTĂLIN BOTEZATU, ACCIDENT TERIBIL! IMAGINI ȘOCANTE DE LA FAȚA LOCULUI! DIN PĂCATE, VESTEA TRISTĂ A FOST CONFIRMATĂ (GALERIE FOTO)

Cometa a fost descoperită la sfârşitul lunii august de astronomul amator Gennady Borisov. Această cometă are o orbită extrem de alungită, ceea ce indică faptul că provine din afara Sistemului Solar, scrie Agerpres.

CUTREMUR MONDEN! VALENTINA PELINEL ȘI CRISTI BORCEA AU FĂCUT ANUNȚUL, DUPĂ UN AN DE CĂSNICIE! E BOMBA ANULUI

Observaţiile au arătat că Borisov are un cap mic, dar foarte strălucitor, o coadă foarte lungă, iar suprafaţa sa este de culoare roşiatică. Cometa a atins o magnitudine vizuală maximă de aproximativ 15 în timpul trecerii prin periheliu, putând fi observată şi cu ajutorul unor telescoape mici, de 20-25 cm, în condiţii de cer senin.

La periheliu, această cometă a trecut la distanţa de aproximativ 2 unităţi astronomice (AU – 1 AU este distanţa medie de la Pământ la Soare, de aproximativ 150 de milioane de kilometri) faţă de Soare.

BOMBĂ ÎN TELEVIZIUNE! GABRIELA CRISTEA A RECUNOSCUT TOTUL: TAVI CLONDA NU E TATĂL COPILULUI

Urmăriți B1TV.ro și pe