Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ISTORIA FABULOASĂ a VILEI în care se filmează 'Ferma'. INCREDIBIL ce făceau aici Nicolae şi Elena Ceauşescu (FOTO)

ISTORIA FABULOASĂ a VILEI în care se filmează 'Ferma'. INCREDIBIL ce făceau aici Nicolae şi Elena Ceauşescu (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 08 Feb 2019, 14:27
ISTORIA FABULOASĂ a VILEI în care se filmează 'Ferma'. INCREDIBIL ce făceau aici Nicolae şi Elena Ceauşescu (FOTO) Foto: perfecte.ro Eveniment

Locul în care se filmează "Ferma" are o poveste fascinantă.
Este vorba de Vila Klaus, situată în Munţii Semenic, într-un peisaj pitoresc și sălbatic, la 35 de kilometri de Reşiţa și 120 de kilometri de Timsșoara,  se află Vila Klaus. Aici au fost aduşi cei 18 concurenți ai showului de la Pro TV.

Potrivit perfecte.ro, vila a fost în trecut locul în care Regele Mihai a învățat când era copil şi unde fostul suveran a făcut un an de școală.
Ulterior, așezământul a fost folsit ca și destinație de vacanță pentru copii.

(Foto: perfecte.ro) 

"Habar n-am câți dintre voi știți că în casa asta a venit în vacanță Regele Carol, deci a fost casa de vacanță a familiei Regelui Carol, după care a preluat această casă și familia Regelui Mihai. Când Regele Mihai era copil, în această casă a învățat să scrie", le-a spus Mihaela Rădulescu concurenților de la emisiune.

(Foto: perfecte.ro)

Vila Klaus a aparţinut Direcţiei de Tabere. Din octombrie 2011 a trecut în grija Direcţiei de Sport şi Tineret Caraş-Severin, dar nu a mai fost deschisă.

La Vila Klaus a fost cazat şi Nicolae Ceauşescu, împreună cu soţia sa, Elena, când au vizitat Reşiţa în anul 1971.După 9 ani de căsnicie, au găsit un cadou nedesfăcut. Este IREAL ce au descoperit. Totul s-a schimbat din acel moment

(Foto: perfecte.ro)

În curând, vila Klaus va putea primi din nou copii în tabără, aşa cum se întâmpla pe vremuri. 

(Foto: perfecte.ro)

"Casa asta a fost ani de zile o tabără pentru copii, dar din cauza lipsei de fonduri și, uneori, din cauza lipsei de interes, nu a mai fost. Acum să vă spun care este partea cea mai frumoasă a prezenței voastre aici. Toată munca voastră de la Fermă, care o să constea mai ales în construcție, va fi să dați din nou acestei case scopul pentru care a fost gândită: tabără pentru copiii cu mai puține posibilități materiale", le-a explicat Mihaela concurenţilor. 

(Foto: perfecte.ro)