Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Festival unic la Centrul European Cultural şi de Tineret pentru UNESCO, "Nicolae Bălcescu". Eveniment organizat în onoarea regizorului Ioan Cărmăzan (VIDEO)

Festival unic la Centrul European Cultural şi de Tineret pentru UNESCO, "Nicolae Bălcescu". Eveniment organizat în onoarea regizorului Ioan Cărmăzan (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 16 Noi 2018, 13:55
Festival unic la Centrul European Cultural şi de Tineret pentru UNESCO, "Nicolae Bălcescu". Eveniment organizat în onoarea regizorului Ioan Cărmăzan (VIDEO) Eveniment

Festival unic la Centrul European Cultural şi de Tineret pentru UNESCO, "Nicolae Bălcescu".

Proiecţii spectaculoase ale unor filme celebre au avut loc la evenimentul organizat în onoarea regizorului Ioan Cărmăzan, președintele Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Iubitorii de film s-au putut întâlni cu nume reprezentative din cinematografia românească la evenimentul organizat la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO "Nicolae Bãlcescu". Festivalul l-a avut în prim plan pe faimosul rezigor Ioan Cãrmăzan.

“Noi românii, din păcate, nu suntem foarte atenți la marile noastre personalități și uneori le omaigem prea târziu. A fost deci cazul unei astfel de oamgieri pe care am închinat-o regizorului Ioan Cărmăzan, care a împlinit 70 de ani și care până în acest moment a lăsat culturii românești o operă destul de vastă”

În cadrul Festivalului au fost proiectate filmele: Țapinarii, Lișca, Casa din vis sau Întoarcerea magilor, în regia maestrului Ioan Cãrmãzan.

La eveniment, regizorul a adus în prim plan și lansarea volumului "Descifrând codul Cãrmãzan", un volum fabulos realizat de acesta și Vasile Bogdan, și îngrijit de scriitoarea Nina Ceranu. Pe lângã celebrul regizor, la festival au mai fost invitați Clara Mãrgineanu, Marina Roman, academician Nicolae Breban, Victor Roncea și Otilia Sîrbu.

Ioan Cãrmãzan este membru fondator al Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România, din 2013, precum și membru al Uniunii Scriitorilor. A debutat în 1981 cu filmul „Țapinarii", urmat de „Lișca". Celebrul regizor a primit mai multe premii și diplome de excelențã, printre care și Diploma de Excelențã - Premiul special pentru regie, cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la premiera filmului "Casa din vis".Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

 

Citeşte mai multe despre:   UNESCO,   Ioan Carmazan