Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fiica generalului "criminal" Chițac a fost desemnată de Ministerul Culturii să strângă banii pentru Cumințenia Pământului

Fiica generalului "criminal" Chițac a fost desemnată de Ministerul Culturii să strângă banii pentru Cumințenia Pământului

Un articol de: - 05 Aug 2016, 16:04
Fiica generalului "criminal" Chițac a fost desemnată de Ministerul Culturii să strângă banii pentru Cumințenia Pământului Eveniment

Persoana desemnată de Ministerul Culturii să se ocupe de strângerea de fonduri pentru ca opera lui Brâncuși "Cumințemnia Pământului" să rămână în țară este fiica generalului Mihai Chițac, personaj cheie la Mineriada din 1990.

Georgiana Pogonaru, preşedinta Asociaţiei Culturale „Patrimoniu pentru Viitor”, se ocupe de campania de fundraising prin sms pentru "Cumințenia pământului," scrie jurnalistul cipariu Dan Mircea pe Facebook.

"Fata generalului Mihai Chiţac (generalul lui Ceauşescu şi Iliescu!) şi soţia lui Florin Pogonaru, doamna Georgiana Pogonaru, preşedinta Asociaţiei Culturale „Patrimoniu pentru Viitor”, a fost desemnată de Ministerul Culturii să administreze campania de donații prin SMS și relația cu companiile private care doresc să se alăture subscripției publice pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși, ”Cumințenia pământului”. Mai bine ar numi campania..."Cuminţenia generalilor"!", scrie jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

Și Marius Ghilezan comentează numirea fiicei lui Chițac să se ocupe de strângerea de fonduri.

" Georgiana, fostă Chițac, este în top 50 cele mai bogate femei din România.
Nu voi da niciun leu prin semeseu pentru a îngroșa punga fiicei unui criminal.
În 1989, era o biată ingineră chimistă. După revoluție a înființat Romcolor. Florin Pogonaru, soțul ei, a lucrat firește în sistemul bancar. La BCR.
La vremurile lui Șuteu, unitatea strigă: "tot eu!"
Cum se face că societatea în țivil e mereu chemată la cornul abundenței?
Cum ne explicăm?
", scrie Ghilezan pe Facebook.

Generalul Mihai Chiţac a murit de cancer la 82 de ani, după o operaţie care nu a mai putut rezolva metastazele tumorii cerebrale de care suferea.

Degradat la gradul de soldat şi întemniţat pentru reprimarea revoluţionarilor din Timişoara, Chiţac a fost eliberat de mai multe ori pentru a se trata de afecţiuni coronare şi, apoi, de neoplasm. Chiţac şi Stănculescu fuseseră trimişi de Ceauşescu, în 16 decembrie, să lichideze Revoluţia din Timişoara. Generalul era şeful armei chimice. Petre Roman l-a numit ministru de interne la începutul anului 1990, la solicitarea lui Ion Iliescu. A pierdut funcţia  în 14 iunie 1990, după ce a fost criticat pentru intervenţia împotriva manifestanţilor din Piaţa Universităţii. Instanţa l-a condamnat în 1999, pentru 1989, dar a fost eliberat pe motive medicale la câteva zile de la întemniţare. Ulterior, odată cu revenirea PSD la putere, a fost considerat nevinovat, după un recurs în anulare. A fost rejudecat în 2007, iar decizia a rămas definitivă în 2008.A rămas celebră scandarea "Chiţac, Chiţac, să fie ras în cap", ca o cerere de dreptate a celor care au suferit la Timişoara şi în Piaţa Universităţii, scrie DCnews

Fiica sa este o femeie de afaceri din Top 50, realizat de revista Capital. Georgiana Pogonaru era, în 1989, chimistă ca şi tatăl ei, lucrând ca asistent universitar la Facultatea de Chimie. A început afaceri împreună cu soţul ei, Florin Pogonaru, în comerţul cu produse metalurgice. În 2000 a fondat Romcolor, în asociere cu un cetăţean grec. Deţine 20 la sută din capitalul firmei. Soţul, Florin Pogonaru, a lucrat în domeniul bancar.

Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   fiica,   general,   revolutie,   Ion Iliescu,   cumintenia pamantului