Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment UPDATE// Fiica şi ginerele lui Gabriel Oprea, ACUZAŢI de Academia SRI că şi-au plagiat tezele de doctorat: Se solicită retragerea titlului de doctor. Punctul de vedere al familie Tudor

UPDATE// Fiica şi ginerele lui Gabriel Oprea, ACUZAŢI de Academia SRI că şi-au plagiat tezele de doctorat: Se solicită retragerea titlului de doctor. Punctul de vedere al familie Tudor

Un articol de: B1.ro - 22 Oct 2018, 10:06
UPDATE// Fiica şi ginerele lui Gabriel Oprea, ACUZAŢI de Academia SRI că şi-au plagiat tezele de doctorat: Se solicită retragerea titlului de doctor. Punctul de vedere al familie Tudor Foto: Inquam Photos/Octav Ganea Eveniment

UPDATE: Ana Maria Tudor și Alexandru Marius Tudor au emis un punct de vedere pentru B1.ro, în urma publicării acestui articol, în care precizează că acțiunea ANI la care se face referire nu reprezintă o acțiune de plagiat.

"Astfel, ambele teze au fost verificate cu acest soft autorizat, pe site-ul sistemantiplagiat.ro. În urma verificării, softul a emis câte un raport pentru fiecare dintre lucrări, care demonstrează că niciuna din cele două teze nu a fost plagiată. Aceste rapoarte au fost depuse la ANI, alături de teze în original și de celelalte documente care alcătuiesc dosarul necesar susținerii. 

În continuare, conform procedurii, comisia de doctorat constituită în cadrul școlii doctorale a înaintat CNATDCU, spre validare, propunerea de acordare a titlului de doctor. CNATDCU a evaluat, la rândul său, dosarele de doctorat și a propus ministrului educației acordarea titlului de doctor. 

Prin urmare, concluzia este clară: în absența raportului care să ateste faptul că lucrările nu au fost plagiate, nu am fi putut susține tezele în fața comisiei de doctorat și, evident, niciunuia dintre noi nu i-ar fi fost acordat, de către ministrul educației, titlul de doctor", arată aceștia.
 

 

Plagiate pe bandă rulantă în familia "apostolului" interesului naţional, fostul vicepremier Gabriel Oprea.

Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" a depus, pe 17 octombrie, la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), șapte sesizări de plagiat pentru teze de doctorat susținute la această instituție de învățământ.

De data aceasta, acuzaţi de plagiat sunt şi Ana Maria Tudor şi Alexandru Marius Tudor, fiica şi, respectiv, ginerele lui Gabriel Oprea, informează newsweek.ro.
Academia Națională de Informații a SRI a solicitat retragerea titlului de doctor, obținut de amândoi în urmă cu trei ani.

"La 17 octombrie 2018, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV) a transmis șapte sesizări referitoare la suspiciuni de plagiat către Ministerul Educației Naționale – Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), privind tezele de doctorat elaborate de: Nae Cătălin Radu, Goleanu Ana-Maria-Oana, Ibănescu Cătălin-Ștefan, Sticlaru Marius, Vevera Florina, Tudor Ana-Maria și Tudor Alexandru Marius.Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"

Anterior, la 3 octombrie 2018, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” a transmis la UEFISCDI opt sesizări referitoare la suspiciuni de plagiat având ca obiect tezele de doctorat elaborate de: Goian Ionel, Șandru Ioan, Țolescu Aurelian Cezar, Naghi Gabriel, Lungu Severin Florian, Oiță Romeo, Cozma Sorin-Gabriel și Gogancea-Vătășoiu Mihai.

Cele 15 sesizări au fost elaborate și transmise ca urmare a politicii adoptate de instituția noastră, de verificare a tuturor tezelor de doctorat care au fost susținute în cadrul IOSUD –ANIMV”, a anunţat instituția de învăţământ, într-un comunicat de presă.

Punctul de vedere al familiei Tudor: 

Acțiunea ANI la care se face referire în articol nu reprezintă o acuzație de plagiat. Este vorba despre politica adoptată de către instituția de învățământ, care include verificarea tuturor tezelor de doctorat susținute în cadrul școlii doctorale a Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul”. 

În cazul tezelor noastre de doctorat, susținute în anul 2015, cu certitudine plagiatul este exclus. 
Motivul este foarte simplu: ANI a adoptat un document denumit Politică Antiplagiat a Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul”, prin care   s-a instituit obligativitatea verificării tezelor cu un soft antiplagiat autorizat de Ministerul Educației, ca o condiție fără de care teza nu poate fi susținută. 

Astfel, ambele teze au fost verificate cu acest soft autorizat, pe site-ul sistemantiplagiat.ro. În urma verificării, softul a emis câte un raport pentru fiecare dintre lucrări, care demonstrează că niciuna din cele două teze nu a fost plagiată. Aceste rapoarte au fost depuse la ANI, alături de teze în original și de celelalte documente care alcătuiesc dosarul necesar susținerii. 

În continuare, conform procedurii, comisia de doctorat constituită în cadrul școlii doctorale a înaintat CNATDCU, spre validare, propunerea de acordare a titlului de doctor. CNATDCU a evaluat, la rândul său, dosarele de doctorat și a propus ministrului educației acordarea titlului de doctor. 

Prin urmare, concluzia este clară: în absența raportului care să ateste faptul că lucrările nu au fost plagiate, nu am fi putut susține tezele în fața comisiei de doctorat și, evident, niciunuia dintre noi nu i-ar fi fost acordat, de către ministrul educației, titlul de doctor.