Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Finul lui Ovidiu Silaghi, președintele CJ Satu Mare, audiat la DNA: „Am fost chemat în legătură cu autodenunțul lui Valer Marian privind referendumul”

Finul lui Ovidiu Silaghi, președintele CJ Satu Mare, audiat la DNA: „Am fost chemat în legătură cu autodenunțul lui Valer Marian privind referendumul”

Un articol de: B1 TV - 20 Aug 2013, 13:33
Finul lui Ovidiu Silaghi, președintele CJ Satu Mare, audiat la DNA: „Am fost chemat în legătură cu autodenunțul lui Valer Marian privind referendumul” Eveniment

Președintele Consiliului Județean Satu Mare și finul lui Ovidiu Silaghi, Adrian Ștef, a fost audiat, marți, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

La intrare, Adrian Ştef a declarat că nu ştie pentru ce a fost chemat şi că naşul său este nevinovat.

După audieri, Adrian Ștef a precizat că a fost chemat în legătură cu autodenunțul senatorului Valer Marian privind referendumul pentru demiterea președintelui Băsescu din 29 iulie 2012.

DNA a cerut, luni, formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru infracțiunea de trafic de influență în formă continuată.

Deputatul este acuzat de trafic de influență în formă continuată, fapte despre care există indicii și date că ar fi fost săvârșite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor.

Potrivit DNA, Ovidiu Silaghi, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de Iordache Nelu, a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa, în schimbul asigurării derulării contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu CNADNR, iar plățile să fie într-un termen rezonabil.

Totodată, Ovidiu Silaghi a primit de la aceeaşi persoană suma de 200.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu funcții de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.

Din actele premergătoare efectuate în cauză au rezultat indicii temeinice cu privire la săvârşirea faptelor cu care a fost sesizat organul judiciar, iar pentru stabilirea corectă şi completă a situaţiei de fapt se impune efectuarea unor acte de urmărire penală.

Președintele CJ Satu Mare, Adrian Ștef, audiat la DNA
Embed:


Citeşte mai multe despre:   ovidiu silaghi,   Stiri Satu Mare