Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Firea BLOCHEAZĂ parada absolvenților! Primăria Capitalei i-a trimis pe elevii liceelor de elită SĂ DEFILEZE ÎN CURTEA ȘCOLII ȘI PE TROTUARE (VIDEO)

Firea BLOCHEAZĂ parada absolvenților! Primăria Capitalei i-a trimis pe elevii liceelor de elită SĂ DEFILEZE ÎN CURTEA ȘCOLII ȘI PE TROTUARE (VIDEO)

Un articol de: - 25 Mai 2017, 12:46
Firea BLOCHEAZĂ parada absolvenților! Primăria Capitalei i-a trimis pe elevii liceelor de elită SĂ DEFILEZE ÎN CURTEA ȘCOLII ȘI PE TROTUARE (VIDEO) Eveniment

Este revoltă în rândul directorilor liceelor din Capitală după ce primăria Generală a interzis paradele absolvenţilor.

De o lună încoace pregătim acest final de an. Să spun la 250 de copii și părinților lor că parada nu se mai face, deși se organizează de niște ani, mi se pare aberant”, a declarat pentru B1 TV Silvia Mușătoriu, director al Colegiului Național Gh. Șincai.

Dacă n-a deranjat până acum, n-au fost reclamați. Era mai mult pentru noi. Era foarte frumos că au terminat, nu deranja pe nimeni.

Nu mi se pare că e corect dacă noi și liceul Caragiale nu avem voie. N-am deranjat pe nimeni, traficul sau pietonii pietoni, Nu știu care e problema”, a adăugat aceasta.

Firea BLOCHEAZĂ parada absolvenților! Primăria Capitalei i-a trimis pe elevii liceelor de elită SĂ DEFILEZE ÎN CURTEA ȘCOLII ȘI PE TROTUARE

Silvia Muşătoiu, directoarea colegiului Naţional Gheorghe Şincai spune că avea acordul de principiu de la Poliţia Rutieră a Capitalei pentru organizarea Paradei Absolvenţilor de la Piaţa Unirii până la Şincai. Şi totuşi, ieri, cu două zile înainte de organizarea paradei, când s-a întrunit comisia de specialitate din cadrul primăriei, a avut parte de o surpriză neplăcută.

Concluzia a fost că această paradă se poate organiza doar pe trotuar. Cum anume să mergi pe trotuar cu 250 de elevi? Nu știu având în vedere că pe trotuarele care mărginesc bulevardul Cantemir sunt mașini și în unele zone se lucrează.

Protocolul acesta nu ni s-a înaintat nici semnat, nici nesemnat. Avea niște ștampile fără nicio semnătura în condițiile în care era cerut de o lună”, mai spune Mușătoiu.Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

Directoarea liceului Gheorghe Şincai e hotărâtă să meargă până în pânzele albe: “Sunt dispusa sa platesc amenda care inseamna nu stiu cat, penrtu a nu insela asteptarile si increderea acestor copii.

In prima comisie nu ni s-a spus CA E INTERZIS sa facem asta. Daca doamna primar sau cine e imputernicit sa faca asta spune ca nu se poate in niciun fel, ca vom crea un dezastru in circulatie, atunci o sa vad, o sa iau o decizie."

La Colegiul Naţional Ion Luca Caragiale situaţia e aceeaşi. Elevii şi părinţii s-au pregătit, şi-au făcut planuri şi toată lumea era mulţumită. Decizia primăriei a dat însă planurile tuturor peste cap. Aici însă directoarea i-a găsit scuze Gabrielei Firea.

Cred că şi Primăria Capitalei are suficiente probleme pe cap. Oricum, sunt optimistă în ceea ce priveşte decizia pe care o va lua doamna Firea, chiar dacă va trebui să defilăm pe trotuar", a declarat directorul Colegiului Ion Luca Caragiale, Andreia Bodea.

Postul nostru de televiziune a încercat să obţină un punct de vedere de la primăria Capitalei, dar nu a reuşit.

 

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   elevi,   top licee Romania,   parada