Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gabriela Firea, după decizia instanţei privind companiile municipale: "Câtă vreme societăţile nu sunt radiate, ele sunt legal înfiinţate şi vor funcţiona în continuare"

Gabriela Firea, după decizia instanţei privind companiile municipale: "Câtă vreme societăţile nu sunt radiate, ele sunt legal înfiinţate şi vor funcţiona în continuare"

Un articol de: B1.ro - 23 Noi 2018, 10:55
Gabriela Firea, după decizia instanţei privind companiile municipale: "Câtă vreme societăţile nu sunt radiate, ele sunt legal înfiinţate şi vor funcţiona în continuare" Eveniment

Primarul General, Gabriela Firea, a anunţat că societăţiile înfiinţate de muncipalitate vor funcţiona în continuare în ciuda deciziei Curţii de Apel Bucureşti care a anulat definitiv hotărârile Consiliului General prin care acestea au fost înființate.

Gabriela Firea a arătat că atâtat timp cât aceste societăţii nu au fost radiate, atunci acestea sunt legal înfiinţate şi ăşi vor continua activiatea.

„Nu s-a transferat niciun patrimoniu de la Municipiu către companii, prin urmare sub nicio formă nu s-ar fi putut pune problema, condiţionalitatea, ca votul înfiinţării să fie de două treimi, ci un vot de majoritate simplă, jumătate plus unu. Nu s-a dezmembrat absolut nimic din patrimoniul Municipiului Bucureşti către companiile municipale nou înfiinţate, care vor continua să lucreze de mâine dimineaţă. Nu s-a întâmplat nimic, ele nu sunt radiate de la Registrul Comerţului. Dacă s-ar pune problema radierii ar fi vorba despre un nou proces pe care domniile lor ar trebui să îl câştige – deocamdată nu au câştigat un proces de radiere -şi câtă vreme societăţile nu sunt radiate, ele sunt legal înfiinţate şi vor funcţiona în continuare. Această dezbatere – două treimei, jumătate plus unu – probabil va continua şi se va elucida, sunt convinsă, în perioada următoare”, a declarat joi seară Firea pentru Realitatea TV, potrivit Agerpres.

Curtea de Apel București a decis joi anularea tuturor hotărârilor de înființare a Companiilor Municipale de la Primăria Capitalei. Soluția este definitivă și vine la capătul unui proces inițiat de USR în anul 2017. Aceştia au susţinut că înfiinţare a fost ilegală pentru că au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, și nu cu votul a două treimi.
 

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea