Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bucureştiul, mai sărac cu 608 milioane de lei. Rectificarea propusă de Gabriela Firea a fost aprobată

Bucureştiul, mai sărac cu 608 milioane de lei. Rectificarea propusă de Gabriela Firea a fost aprobată

Un articol de: Sebastian Pricop - 26 Iun 2019, 15:59
Bucureştiul, mai sărac cu 608 milioane de lei. Rectificarea propusă de Gabriela Firea a fost aprobată Foto:Inquam Photos / George Călin Eveniment

Falimentul nedeclarat al Primăriei Bucureşti sub conducerea lui Firea a devenit miercuri vizibil odată cu adoptarea de către Consiliul General al unei rectificări bugetare negative de 608 milioane de lei. Astfel, bugetul a rămas la 6,2 miliarde lei.

Necesitatatea acestei rectificări negative a fost motivată prin pierderi de venituri după ce impozitul pe venit a scăzut la 10%, iar cotele defalcate care ajung la administrația locală nu au crescut și Guvernul nu a dat banii promiși pentru echilibrarea bugetelor.

"În ceea ce priveşte rectificarea bugetului Capitalei, acesta a ţinut cont strict de alcătuirea bugetului de stat pe anul curent. Aşa cum am anunţat din lunile ianuarie şi februarie, bugetul Capitalei a fost diminuat de Ministerul de Finanţe cu 25 de procente, prin urmare cheltuielile Primăriei Capitalei, inclusiv a subordonatelor, au trebuit să fie reduse, nu la fiecare cu acest procent, dar a trebuit realizată o prioritizare a cheltuielilor. Principala preocupare (...) este continuitatea serviciilor publice către bucureşteni, sub nicio formă nu s-au făcut tăieri, rectificări negative pentru transportul public în comun, pentru termoficare, spitale, consolidări. (...) Nu s-au pus în pericol serviciile publice pentru cetăţeni, furnizarea agentului termic, transportul public în comun, cele 19 spitale pe care le avem în administrare, consolidările. Vă aduc la cunoştinţă un demers pe care l-am făcut în mai multe întâlniri pe care le-am avut atât la Guvern, cât şi la Ministerul de Finanţe şi anume solicitarea expresă a Primăriei Capitalei ca la rectificarea de buget de la finalul lunii iulie care va fi aplicabilă din august bugetul Primăriei Capitalei să fie rectificat pozitiv cu suma de 800 de milioane lei. Nu cerem să ni se facă un avantaj, nu cerem bani (...) din ţară care să vină spre Capitală. Sunt banii noştri, bugetul Capitalei", a declarat Gabriela Firea, conform Hotnews.

Cele peste 600 milioane lei se taie de la cultură și biserici (90 milioane lei), învățământ - 35 milioane lei, subvenția la căldură (288 milioane lei), dar municipalitatea se împrumută pentru plata ei, dar și de la investiții.

Alte sume de bani vor fi tăiate de la:

- 20 milioane lei de la modernizarea patinoarului Flamaropol;

- 12 milioane lei de la restaurarea Ansamblului Curtea Veche;

- 20 milioane lei de la rețelele de apă și canal din Cartierul Henry Coandă

- 25 milioane lei de la Reabilitarea Șos Pantelimon (parcarea park&ride);Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

- 10 milioane lei de la Străpungerea Nicolae Grigorescu, etapa II;

- 4 milioane lei reabilitare Șoseaua Iancului;

- 4 milioane lei finalizare lucrări pasaj pietonal Piața Revoluției;

Instituțiile de la care se taie bani sunt:

- 10 milioane Administrația străzilor;

- 11 milioane Clubul Sportiv Municipal;

- 11 milioane CREART;

- 3,4 milioane lei Poliția Locală;

- 13,4 milioane lei de la Administrația Monumentelor și Patrimoniului Istoric (5 milioane lei se iau de la biserici, restul de la statui);

- 16,2 milioane lei de la consolidări;

- 5 milioane lei ARCUB

Citeşte mai multe despre:   Stiri Bucuresti,   Gabriela Firea