Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Firmele ar putea cere de la bugetul de stat valoarea salariului minim brut pentru fiecare tânăr angajat fără experiență

Firmele ar putea cere de la bugetul de stat valoarea salariului minim brut pentru fiecare tânăr angajat fără experiență

Un articol de: - 06 Oct 2015, 14:17
Firmele ar putea cere de la bugetul de stat valoarea salariului minim brut pentru fiecare tânăr angajat fără experiență Foto: finanțare.ro Eveniment

Prin propunerea legislativă adoptată marți de Senat, firmele pot cere de la bugetul de stat valoarea salariului minim brut pentru fiecare tânăr fără experiență pe care îl angajează, anunță mediafax. Propunerea urmează să ajungă la Camera Deputaților.

Conform textului, iniţiativa legislativă urmăreşte "facilitarea accesului la primul loc de muncă a tinerilor fără experienţă profesională, în scopul reducerii ratei şomajului în rândul acestei categorii, stimularea cererii de forţă de muncă în vederea angajării tinerilor, asigurarea tranziţiei rapide de la şcoală la piaţa muncii şi combaterea efectelor sociale ale inactivităţii tinerilor".

Firmele care angajează tineri cu vârsta cuprinsă între 16-29, pe durată nedeterminată, pot primi pentru fiecare angajat o sumă echivalentă cu salariul minim pe economie. În același timp, angajatorii sunt scutiți de la plata contribuțiilor de asigurări sociale pentru aceștia pe o perioada de 18 luni.

În aceeași hotărâre, angajatorii sunt obligați să mențină raporturile de muncă ale tinerilor cel puțin 36 de luni, de la data încheierii lor.

În România, în luna ianuarie a anului în curs s-au înregistrat 493.415 de șomeri.

Citeşte mai multe despre:   tineri,   angajati,   Senat,   decizie