Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Firmele din clădirile cu bulină din Capitală, somate să înceteze activitatea în 24 de ore

Firmele din clădirile cu bulină din Capitală, somate să înceteze activitatea în 24 de ore

Un articol de: B1 TV - 28 Noi 2015, 14:51
Foto: newsbv.ro Eveniment

Distracţia în localurile aflate în clădiri cu risc seismic se apropie de sfârşit în Capitală. Primăria Generală a început deja să-i someze pe patronii acestora să-şi închidă activitatea din 24 de ore. În cazul în care agenţii comerciali nu vor respecta legea, ei vor fi sancţionaţi cu amenzi de până la 70.000 lei. Ba mai mult, în sectorul 3 riscă să-şi piardă avizul de funcţionare, informează B1TV.

Nu mai puțin de 162 de patroni de localuri care-şi desfăşoară activitatea în imobile cu bulină roșie au fost până acum somaţi de Primăria Capitalei să închidă în termen de 24 de ore de la primirea ordinului scris. Este vorba despre spaţiile cu altă destinaţie decât cea de locuinţă din clădirile încadrate în clasa I de risc seismic, care prezintă pericol public şi care sunt pline ochi de tineri în fiecare weekend. Aşa că proprietarii care nu se vor conforma somaţiei, se vor trezi cu amenzi usturătoare. Vor avea de plătit între 50 şi 70.000 lei.

Autorităţile promit şi alte măsuri drastice. De exemplu, reprezentanţii Primăriei sector 3 au spus că odată cu intrarea în vigoare a noii legi, vor retrage autorizaţiile de funcţionare emise pentru localurile care se află în clădiri cu risc seismic I. La rândul său, Primăria sector 6 a anunţat că nu va mai emite autorizaţii noi de funcţionare pentru astfel de locaţii.

Acţiunile vin după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice organizarea şi desfăşurarea de activităţi permanente sau temporare în imobilele cu bulină şi care implică aglomerări de persoane.

 

Citeşte mai multe despre:   firme,   capitala
 
 
 
Loading...