Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fiul lui Liiceanu, după 17 ani petrecuţi în Japonia: “Mă întorc în ţară. Nu mai e de stat aici!"

Fiul lui Liiceanu, după 17 ani petrecuţi în Japonia: “Mă întorc în ţară. Nu mai e de stat aici!"

Un articol de: - 14 Mar 2011, 14:34
Fiul lui Liiceanu, după 17 ani petrecuţi în Japonia: “Mă întorc în ţară. Nu mai e de stat aici!" Foto: TVR 1 Eveniment

Situaţia tot mai incertă din Japonia îi determină pe mulți cetăţeni străini, inclusivi pe români, să se întoarcă în ţările de origine. Aceasta este decizia pe care a luat-o şi Ştefan Liiceanu, fiul scriitorului şi filozofului român Gabriel Liiceanu, care lucrează de 17 ani la o bancă din Tokyo.

Potrivit Adevărul de Seară, Ştefan Liiceanu i-a povestit mamei sale, psihologul Aurora Liiceanu, că nu mai poate trăi cu teama unui nou dezastru.

„Mă întorc în ţară. Nu mai e de stat aici!”, i-a mărturisit bancherul de 36 de ani mamei sale.

„Mi-a spus că nu se mai găseşte de mâncare, au rămas fără electricitate şi aşa vor rămâne un timp bun de-acum încolo. Autorităţile i-au sfătuit să doarmă îmbrăcaţi, să fie pregătiţi de un nou seism. De fapt, cutremurele par să nu se mai oprească acolo, au parte numai de replici puternice. Psihologic, toată lumea a fost afectată, chiar dacă nu toţi au suferit daune. Mi-a zis că se întoarce în ţară în maxim o lună de zile!”, a declarat Aurora Liiceanu, pentru sursa precizată.

Ştefan Liiceanu  a fost admis la Academia de Studii Economice  în 1994. Ulterior, acesta a plecat în Japonia cu o bursă a statului japonez, unde a studiat economia. Fiul lui Gabriel Liiceanu a lucrat timp de 17 ani ca analist financiar şi director economic la o bancă din Tokyo, unde se ocupa de economia japoneză, făcând previziuni cu privire la dobânzi și, în general, la sistemul bancar nipon.

Situaţia din Japonia continuă să se agraveze. Zeci de cutremure puternice au avut loc în ultimele zile, iar numărul victimelor continuă să crească de la o oră la alta. În plus, la centrala nucleară Fukushima au avut loc noi explozii, luni, crescând astfel riscul unei catastrofe nucleare.

 

Citeşte mai multe despre:   Japonia,   cutremur