Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fiul lui Nuţu Cămătaru, condamnat la 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor

Fiul lui Nuţu Cămătaru, condamnat la 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor

Un articol de: - 04 Oct 2013, 18:40
Fiul lui Nuţu Cămătaru, condamnat la 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor Eveniment

Fiul interlopului cunoscut ca Nuţu Cămătaru, Ion Nuţu Balint, a fost condamnat vineri la 12 ani de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor, după ce a înjunghiat un bărbat în localul Million Dollars din Capitală, în septembrie 2010.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti, transmite Mediafax.

Ion Nuțu Balint a fost condamnat la 11 ani cu executare pentru tentativă la omor calificat, privind fapta de înjunghiere, şi la patru ani şi şase luni, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. În final, Tribunalul Bucureşti a contopit cele două pedepse şi a dispus ca fiul lui Nuţu Cămătaru să o execute pe cea mai grea, respectiv cea de 11 ani de închisoare, pe care a sporit-o cu un an, astfel că acesta va avea de executat 12 ani de detenţie.

Alături de acesta, în dosar a fost condamnat Nicolae Florin Drăguşin, la 10 ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat şi trei ani şi şase luni pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Pedepsele au fost contopite, iar rezultanta de zece ani a fost sporită cu un an de către judecător, Drăguşin având de executat 11 ani de închisoare.

Judecătorii l-au condamnat şi pe George Apostol, la 11 ani şi şase luni de închisoare pentru aceleaşi fapte, pe Monica Constantinescu la trei ani de închisoare cu executare pentru mărturie mincinoasă, şi pe patronul localului, Ilie Viorel, zis Vivi, la patru ani şi şase luni, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

Instanţa l-a achitat pe Corneliu Ştefan pentru instigare la mărturie mincinoasă, dar l-a condamnat la un an şi jumătate de închisoare pentru nedenunţarea unor infracţiuni.

Totodată, instanţa a admis acţiunea civilă făcută de Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti şi, în consecinţă, a dispus obligarea în solidar a inculpaţilor Balint, Drăguşin şi Apostol la plata către partea civilă, cu titlu de despăgubiri civile, a sumei de 2.104,41 lei, la care se adaugă dobânda legală de la data rămânerii definitive a prezentei şi până la data plăţii efective, în parte acţiunea civilă făcută de partea civilă Marian Naca, şi a dispus obligarea în solidar a inculpaţilor Balint, Drăguşin şi Apostol la plata către partea civilă, cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune morale, a sumei de 10.000 de euro.

Citeşte mai multe despre:   condamnat,   Nutu Camataru,   tentativa de omor