Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Florian Coldea: Mulți dintre cei care ne critică ne cultivau cu multă insistență / Mă pot referi la statul vertical, pe care l-am servit puternic și protectiv în slujba României

Florian Coldea: Mulți dintre cei care ne critică ne cultivau cu multă insistență / Mă pot referi la statul vertical, pe care l-am servit puternic și protectiv în slujba României

Un articol de: B1.ro - 13 Mar 2018, 19:20
Florian Coldea: Mulți dintre cei care ne critică ne cultivau cu multă insistență / Mă pot referi la statul vertical, pe care l-am servit puternic și protectiv în slujba României Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea Eveniment

Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea a fost audiat marţi în comisia de control al activităţii SRI. La final, acesta a susținut o declarație de presă, în care a precizat că va mai veni în fața Comisiei SRI pentru a da declarații.

”Cred că am reușit să atingem toate subiectele de pe agenda membrilor Comisiei, majoritatea au fost deja vehiculate în spațiul public. În acest sens, pentru aprofundarea unora, mi-am rezervat dreptul, cu care membrii comisiei au fost de acord, de a reveni la comisie cu noi detalii care ar putea fi de interes, când se vor finaliza o serie de chestiuni aflate în derulare. 

Cred că am oferit răspuns în mod proactiv la toate întrebările. Răspunsurile s-au referit la o serie de chestiuni, alegații, acuzații vehiculate în spațiul public ale unor foști sau actuali beneficiari, chiar și parteneri instituționali, ale unor jurnaliști, oameni de media care ne acuză azi, dintre care pot să vă spun că o parte ne cultivau cu multă insistență, dar și ale unor foști colaboratori din cadrul instituției, rezerviști.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Am explicat în detaliu care sunt procedurile și modul de relaționare cu toate aceste categorii de interlocutori, cu care conducerea instituției a interacționat formal și informal, dar în spiritul și litera legii. 

A fost abordat și subiectul protocoalelor de colaborare. Din punctul meu de vedere acestea se înscriu în limita legii și au un caracter tehnic și limitativ, tocmai pentru a preîntâmpina anumite excese. Folosind aceste protocoale am prevenit și contracarat riscuri la adresa României. 

S-a discutat despre sintagmele cu care astăzi e redefinit statul de către unele voci. Am precizat faptul că nu înțeleg această sintagmă, dar mă pot referi la statul vertical, pe care l-am servit puternic și protectiv în slujba României și pe care îl cunosc și în care s-au făcut eforturi deosebite pentru consolidarea domniei legii. La acest efort nu a participat doar SRI, ci și alte instituții și persoane, dintre care constat că unele dintre aceste persoane, din varii motive, unele ușor de observat, îl redefinesc astăzi”, a declarat Florian Colde,a la finalul audierii. 
 

 

Citeşte mai multe despre:   Florian Coldea