Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ''Floriana Jucan, sclav al Guvernului Viorica Vasilica Dăncilă''. Pagina Wikipedia a șefei Q Magazine, modificată după oda cu accente grotești închinată premierului (FOTO)

''Floriana Jucan, sclav al Guvernului Viorica Vasilica Dăncilă''. Pagina Wikipedia a șefei Q Magazine, modificată după oda cu accente grotești închinată premierului (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 11 Noi 2018, 18:02
''Floriana Jucan, sclav al Guvernului Viorica Vasilica Dăncilă''. Pagina Wikipedia a șefei Q Magazine, modificată după oda cu accente grotești închinată premierului (FOTO) Eveniment

Zilele acestea, Q Magazine a devenit personaj principal într-un scandal de proporții, după ce în paginile revistei a fost publicat un articol despre premierul Viorica Dăncilă, articol ce părea desprins din ziarul Scânteia. Revolta inițială din mediul online a lăsat curând loc unui val de glume și ironii dintre cele mai acide la adresa Q Magazine, dar și la adresa Florianei Jucan, cea care conduce publicația. În acest context, cineva a modificat pagina Wikipedia dedicată Florianei Jucan, astfel încât acum aceasta este prezentată drept ”jurnalist roman, CEO și acționar principal al revistei Q Magazine și sclav al Guvernului Viorica Vasilica Dăncilă”.

Sub titlul ”Adevăruri nespuse despre Viorica Dăncilă. Şi trist, şi sincer”, o anume Nora Noapte scrie în Q Magazine că:

- Viorica Dăncilă nu este nici proastă, nici incultă, nici provincială, nici gafeură” ea este „pur și simplu un actor onest, distribuit ca substitut într-un rol pe care titularul este în imposibilitatea de a-l juca
- În acest univers aberant a picat Viorica Dăncilă. Un om de desăvârșit bun simț, neconflictual, opusul isteriei și al limbajului suburban. Un om normal într-o lume anormală
- De multe ori poeții își recită mizerabil poeziile. Una este să scrii și alta să declami. Tocmai sensibilitatea, care umple de har scrisul în intimitate, lipsește de har lectura în public.
- Este exact ce s-a întâmplat cu doamna Dăncilă, neinspirat obligată de cutumele politicii dâmbovițene de vodevil, pentru care ea nu are nicio vină, să citească texte scrise într-o limbă care îi era străină.
- O muiere venită din țara mârlanilor a vorbit cu forța unui popor mândru de sine și a galvanizat în câteva minute sentimentele naționale ale tuturor românilor; cu excepția cozilor de topor sau a celor mândri doar de a fi slugă. Simplu, calm, liniștit.
- Când ea este premierul-modestie, iar nu premierul-narcisism, premierul-om de rând, iar nu premierul-erou, premierul-echilibru, iar nu premierul-isterie, premierul-feminitate, iar nu premierul-mârlănie.

Foto: Q Magazine

Articolul Q Magazine se încheie apoteotic: ”Iar Viorica Dăncilă trebuie să meargă mai departe, cu zâmbetul ei derutat, cu pasul apăsat, cu calmul imperturbabil, căci, slavă Domnului, poporul nu se confundă cu maidanul, chiar dacă urletele minorității roboților maidanezi caută să acopere respirația sănătoasă a majorității robotitoare”.

Materialul în care Viorica Dăncilă este atât de lăudată, în condițiile în care aceasta nu s-a remarcat decât printr-un șir lung de gafe, i-a amuzant teribil pe unii internauți, iar pe alții i-a scos din sărite. Iar unul dintre ei a mers chiar mai departe de un meme și a modificat pagina de Wikipedia dedicată șefei Q Magazine. Astfel, cine dorește acum să afle informații despre Floriana Jucan poate descoperi pe Wikipedia că este ”jurnalist roman, CEO și acționar principal al revistei Q Magazine și sclav al Guvernului Viorica Vasilica Dăncilă”.

Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

Articolul în care Viorica Dăncilă este lăudată vine după un lung șir de materiale în care Liviu Dragnea, condamnat definitiv cu suspendare într-un dosar și în primă instanță cu executare într-un alt dosar, a fost apărat în disputele cu adversarii politici. De exemplu, Q Magazine a fost prima publicație care a atacat-o pe Gabriela Firea, după ce aceasta și-a ”permis” să vorbească despre apucăturile dictatoriale ale șefului PSD. 

Nu e prima dată când Jucan este implicată într-un scandal. Acum mulți ani, Jean Pierre Vettovaglia a fost nevoit să renunțe la postul de ambasador al Elveției la București după ce a fost făcută publică relaţia sa tumultoasă cu... Floriana Jucan. Vettovaglia n-a vrut să plece pur și simplu la soție, așa că i-a intentat jurnalistei un proces prin care dorea returnarea tuturor cadourilor, inclusiv a prosoapelor. Instanța a obligat-o atunci să-i restituie fostului ambasador o sumă de bani. Presa a scris și despre relația ei cu Gigi Kent, un așa-zis ”om de afaceri” care a avut mari probleme cu legea și chiar a stat ceva timp în pușcărie.

Citeşte mai multe despre:   q magazine,   Floriana Jucan,   Viorica Dancila