Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Florin Cioabă va fi condus pe ultimul drum cu un car alegoric, fanfară și coruri (VIDEO)

Florin Cioabă va fi condus pe ultimul drum cu un car alegoric, fanfară și coruri (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 23 Aug 2013, 08:08
Florin Cioabă va fi condus pe ultimul drum cu un car alegoric, fanfară și coruri (VIDEO) Eveniment
Zi importantă pentru comunitatea de romi din România. Florin Cioabă, regele autoproclamat al romilor va fi condus pe ultimul drum, iar fiul său Dorin, va fi încoronat. Ceremonia de inmormântare va fi una cu fast, la care sunt aşteptate peste cinci mii de persoane atât din ţară cât şi din străinătate. Romii s-au strâns deja la reşedinţa familiei Cioabă din Sibiu, unde la ora 11:00 va avea loc o slujbă, după care cortegiul funerar va pleca spre cimitir.

Procesiunea de înmormântare a lui Florin Cioabă va fi una amplă cu fanfară, coruri şi chiar un car alegoric. 5.000 de oameni sunt aşteptaţi să ajungă la Sibiu pentru a-i aduce un ultim omagiu autoproclamatului rege al romilor.

Întreaga procesiune va începe cu o scurtă slujbă, însoţită de o predică în curtea reşedinţei lui Florin Cioabă, după care pe o scenă amplasată special în stradă vor fi rostite mesajele invitaţilor în memoria acestuia. Deplasarea cortegiului funerar va începe de pe șoseaua Alba Iulia şi va continua prin Calea Dumbrăvii, de unde circulaţia rutieră va fi blocată pe întreg sensul de mers înspre Cimitirul Municipal Sibiu.

Slujba va fi oficiată de mai mulţi pastori, printre care şi Beniamin Poplăceanu, un apropiat al lui Florin Cioabă.

La înmormântare şi-au anunţat prezenţa şi cei mai înstăriţi dintre romii din Strehaia sau Meteor. Cu toţii spun că fostul rege le-a fost mereu alături şi i-a ajutat să obţină aurul retrocedat.

Nci personalităţile nu vor lipsi de la marele eveniment. Iulian Rădulescu, împăratul romilor, cântăreţul de manele Leo de la Strehaia, dar şi Corneliu Vadim Tudor sau alţi politicieni din Sibiu sunt aşteptaţi la ceremonie.

Florin Cioabă va fi condus pe ultimul drum cu un car alegoric
Embed: