Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Florin Cîțu, despre controversele privind raportarea deceselor COVID-19: Nu există acel grup de lucru la Ministerul Sănătății / Despre informarea anunțată de Dan Barna: Am verificat stenograma ședinței de Guvern și nu este nicio informare (VIDEO)

Florin Cîțu, despre controversele privind raportarea deceselor COVID-19: Nu există acel grup de lucru la Ministerul Sănătății / Despre informarea anunțată de Dan Barna: Am verificat stenograma ședinței de Guvern și nu este nicio informare (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 18 Apr 2021, 17:09
Florin Cîțu, despre controversele privind raportarea deceselor COVID-19: Nu există acel grup de lucru la Ministerul Sănătății / Despre informarea anunțată de Dan Barna: Am verificat stenograma ședinței de Guvern și nu este nicio informare (VIDEO) Foto: gov.ro Eveniment

Premierul Florin Cîțu a declarat duminică, la finalul ședinței de la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI), că la Ministerul Sănătății nu există, în acest moment, un grup de lucru care să verifice modul în care sunt raportate decesele COVID-19. Fostul ministru al Sănătății vorbea recent despre existența unui astfel de grup de lucru, însă premierul a spus că a primit confirmarea că acesta nu există. Totodată, șeful Guvernului a contrazis și declarațiile vicepremierului Dan Barna, referitoare la o informare care ar fi fost transmisă către cabinetul său de la Ministerul Sănătății, tot cu privire la decesele pacienților cu COVID-19. ”Este posibil să fie pe drum”, a declarat Cîțu.

 

Noi precizări ale premierului Florin Cîțu despre raportarea deceselor COVID-19

 

„I-am cerut secretarului de stat Andrei Baciu, în urma informațiilor apărute în presă, să îmi spună dacă există la nivelul Ministerului Sănătății un grup de lucru care se ocupă de așa ceva. Azi avem confirmarea că acest grup de lucru nu există. Deci nu am cum să vă dau vreo informație. Vom face un grup de lucru care să investigheze și vom urmări toata procedura - grup de lucru care trebuie să vină cu niște concluzii, concluzii care trebuie să fie prezentate în Guvern și după aceea putem să le prezentăm și public”, a spus premierul.

Întrebat dacă a primit informarea despre care vicepremierul Dan Barna vorbea în urmă cu câteva zile, Florin Cîțu a răspuns: „Am verificat stenograma ședinței de Guvern și nu este nicio informare în ședința de Guvern. Am verificat dacă de la Ministerul Sănătății a plecat vreun material către cabinetul premierului, nu a plecat niciun material. Am verificat la registratura Guvernului dacă există vreun material primit de la Ministerul Sănătății sau de la vicepremier, nu este niciun material. Este posibil să fie pe drum”.

„Discuțiile mele private cu domnul vicepremier rămân private din punctul meu de vedere”, a adăugat premierul, întrebat dacă a avut, recent, vreo discuție privată cu Barna.

Florin Cîțu, despre controversele privind raportarea deceselor COVID-19: Avem confirmarea, nu există acel grup de lucru la Ministerul Sănătății

În contexul declarațiilor lui Vlad Voiculescu despre faptul că raportarea deceselor COVID-19 ar fi făcută greșit în România, Florin Cîțu i-a cerut, vineri, lui Dan Barna, să iasă în spațiul public și să spună dacă știa de această situație și dacă a luat vreo măsură în acest sens.Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Ulterior, Barna a transmis un mesaj pe Facebook în care preciza că a fost informat, joi, de echipa de la Ministerul Sănătății că se fac verificări cu privire la ”posibile inadvertențe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19” și că o notă de informare în acest sens a fost transmisă încă de joi la cabinetul premierului.

 

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu,   Dan Barna