Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Florin Cîțu, mesaj de Ziua Națională a Egalității de Șanse: Un motiv de a reflecta la combaterea segregării ocupaționale și la creșterea nivelului de participare a femeilor în funcțiile de decizie

Florin Cîțu, mesaj de Ziua Națională a Egalității de Șanse: Un motiv de a reflecta la combaterea segregării ocupaționale și la creșterea nivelului de participare a femeilor în funcțiile de decizie

Un articol de: Beatris Ionita - 08 Mai 2021, 14:28
Florin Cîțu, mesaj de Ziua Națională a Egalității de Șanse: Un motiv de a reflecta la combaterea segregării ocupaționale și la creșterea nivelului de participare a femeilor în funcțiile de decizie Foto. Inquam Photos / Octav Ganea Galerie foto (1) Eveniment

Florin Cîțu a transmis un mesaj de Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi în România, în care a afirmat că susține egalitatea între sexe, dacă mai există inechităţi în accesul în funcţiile de conducere.

În acest sens, premierul spune că este o ocazie a reflecta la combaterea segregării ocupaționale și la creșterea nivelului de participare a femeilor în funcțiile de decizie.


În plus, Florin Cîțu le-a mulțumit femeilor care au făcut parte din echipele implicate în gestionarea pandemiei.

"Pandemia COVID- 19 ne-a arătat cât de important este rolul femeilor în această perioadă. De cele mai multe ori, au fost în prima linie a luptei împotriva acestui virus și pentru asta le mulțumesc!

Acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie de empatie, solidaritate și trebuie să fim recunoscători.

Pandemia a accentuat însă inegalitățile între femei și bărbați, în aproape toate domeniile vieții. A condus la o creștere a violenței împotriva femeilor, în timp ce sarcinile și responsabilitățile casnice ale acestora au crescut.

Deși instituțiile din România care gestionează cele mai importante domenii de activitate au făcut deja pași importanți pentru includerea principiului egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați, încă mai sunt inechități în ceea ce privește accesul acestora în funcțiile de conducere.

Mai avem de lucru în această privință, dar vreau să știți că sprijin egalitatea de șanse între femei și bărbați și cred cu tărie că doar împreună putem trece cu bine peste această perioadă dificilă", a scris premierul.

Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Citeşte mai multe despre:   Florin Cîțu,   ziua nationala a egalității de sanse