Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Florin Cîțu: Putem să atingem ținta de 5 milioane de persoane vaccinate la finalul lunii mai sau începutul lunii iunie (VIDEO)

Florin Cîțu: Putem să atingem ținta de 5 milioane de persoane vaccinate la finalul lunii mai sau începutul lunii iunie (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 16 Apr 2021, 14:12
Florin Cîțu: Putem să atingem ținta de 5 milioane de persoane vaccinate la finalul lunii mai sau începutul lunii iunie (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Calin Eveniment

Premierul Florin Cîțu spune că România poate atuige ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până la începutul lunii iunie, precum și ținta de 10 milioane de persoane imunizate pentru a atinge imunitatea generală.

 

Florin Cîțu: Nu mai avem nicio scuză, avem vaccinul, trebuie să mergem să ne vaccinăm

 

”Putem să atingem ținta de 5 milioane de persoane vaccinate la finalul lunii mai sau începutul lunii iunie. Nu mai avem nicio scuză, avem vaccinul, trebuie să mergem să ne vaccinăm. Și bineînțeles, și ținta mult mai importantă, de 10 milioane de persoane vaccinate, ne spun specialiștii că acolo începe imunizarea generală a populației”, a anunțat Florin Cîțu, într-o coferință de presă de la Cluj-Napoca.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

În aceeai conferință de presă, premierul a subliniat că numărul vaccinărilor din România nu este în scădere. 

“Trebuie să ne uităm atent la cifre. Nu scade numărul vaccinărilor, din contră. Ieri au fost vaccinate aproape 80.000 de persoane. Astăzi sunt peste 90.000 de persoane. Deci numărul vaccinărilor crește. Vor crește și fluxurile, de la 72 la 96. Scade numărul persoanelor pe listele de așteptare, ceea ce este perfect. Asta am și vrut. Am vrut să nu mai fie nimeni pe listele de așteptare, românii să se vaccineze în cel mai scurt timp”, a mai precizat Florin Cîțu. 

Anterior, într-o declarație de presă făcută tot la Cluj, premierul a făcut apel la români să se vaccineze în număr cât mai mare împotriva coronavirusului, ca unică soluție pentru ieșirea din pandemie. S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

„Am ajuns la capacitatea de 115.000 de doze pe zi. Vom ajunge la 120.000 de doze pe zi. Avem dozele, ne-am ocupat să avem vaccin, avem centrele de vaccinare. Dacă românii vor să revenim la normal, și trebuie să revenim la normal, trebuie să se înscrie și să se vaccineze. Este singura soluție, în acest moment, de a ieși din pandemie. Vrem să ne bucurăm de concediu în această vară, vrem să revenim la viața normală, atunci trebuie să ne vaccinăm”, a mai declarat Cîțu. 

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu