Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Florin Iordache, despre modificarea codurilor penale: Nu facem decât să normalizăm viaţa în România (VIDEO)

Florin Iordache, despre modificarea codurilor penale: Nu facem decât să normalizăm viaţa în România (VIDEO)

Un articol de: - 19 Apr 2018, 12:13
Florin Iordache, despre modificarea codurilor penale: Nu facem decât să normalizăm viaţa în România (VIDEO) Eveniment

Florin Iordache, președintele Comisiei speciale pentru legislaţia din domeniul justiţiei, a anunțat joi, la finalul ședinței pe tema modificării codurilor penale, că prin aceste inițiative „se va normaliza viața în România”. 

"Prin aceste inițiative, nu facem decât să normalizăm viața în România, care trebuie să fie gestionată de niște reguli clare. Deciziile CCR trenează și cum Mnisterul Justiţiei și Parlamentul, în termen de 45 de zile, nu le-au pus în concordanță, se simțea nevoia, pentru intrarea în normalitate", a spus Iordache.

Acesta a adăugat că nu se va emite o ordonanță de urgență referitoare la aceste coduri. 

"Tocmai de aceea discutăm în Parlament. Din informațiile mele, Ministerul Justiţiei nu ia în calcul emiterea unei ordonanţe de urgenţă. Deja a trecut termenul adoptării directivei. Invităm și Ministerul Justiţiei, dar și asociaţiile profesionale, CSM, ÎCCJ, Parchetul General, toți cei interesați să își exprime propriile propuneri.

Printr-o dezbatere transparentă, Codul Penal, Codul de Procedură Penală și Codul de Procedură Civilă o să fie în concordanță cu prevederile europene și deciziile CCR", a mai spus Iordache.

Dezbaterile privind modificările aduse codurilor penale încep efectiv pe 2 mai, spre nemulțumirea lui Florin Iordache. Până atunci, acestea vor fi în dezbatere publică, iar autoritățile și asociațiile din domeniu vor putea să trimită observații și propuneri.

În ședința de joi s-a discutat despre modificările la Codul Penal, Codul de Procedură Penală şi Codul de Procedură Civilă. 

Florin Iordache a anunțat că la dezbaterile de pe 2 mai vor fi invitați reprezentaţi ai asociaţiilor profesionale (Asociaţia Magistraţilor din România, Forumul Judecătorilor, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, Asociaţia Procurorilor, Coaliţia Românilor şi Uniunea Naţională a Barourilor din România), ai CSM, ai Parchetului General şi ai mediului universitar. 

Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Florin Iordache