Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Florin Piersic, întâlnire incendiară cu Patriarhul Daniel: ”Dumneavoastră la cine vă rugaţi?” Cum a reușit actorul să-l facă să plângă pe șeful BOR

Florin Piersic, întâlnire incendiară cu Patriarhul Daniel: ”Dumneavoastră la cine vă rugaţi?” Cum a reușit actorul să-l facă să plângă pe șeful BOR

Un articol de: B1.ro - 03 Dec 2018, 15:29
Florin Piersic, întâlnire incendiară cu Patriarhul Daniel: ”Dumneavoastră la cine vă rugaţi?” Cum a reușit actorul să-l facă să plângă pe șeful BOR Eveniment

Îndrăgitul actor Florin Piersic a dezvăluit cum a decurs momentul în care s-a întâlnit pentru prima dată cu Patriarhul Daniel. Deși întâlnirea dintre ei trebuia să dureze 20 de minute, discuțiile s-au prelungit, iar actorul a reușit să-l facă să plângă pe șeful BOR. 

Potrivit lui Piersic, Patriarhul a fost cel care și-a dorit să-l întâlnească, iar pentru asta a trimis o mașină să-l ia de la aeroport. 

„Păi eu pot să uit vreodată că m-am dus, zilele trecute, nu chiar zilele trecute, dar acum de curând, două-trei luni, la cine crezi că m-am dus? Că m-o chemat, din aeroport m-o chemat: „Vreau să-l văd pe Piersc”. Sigur că vrea să mă vadă, când e aşa de târziu. Că zice: „Nu-l chem azi, mâine, chiar daca-l chem, bună ziua, că s-o dus şi ăsta!” Şi m-o chemat din Aeroport părintele Leonard şi m-o dus la cine? La Patriarh, pe care-l cheamă Daniel, ca pe băiatul meu, Daniel.
Şi m-am dus, şi-mi spune (părintele Leonard - n.r.): „Ştiţi, maestre” – când aud asta cu maestre îmi vine să mă împuşc, dar n-am gloanţe - „Nu puteţi să staţi mai multe la înalt-preasfinţitul decât 20 de minute cel mult. Cu atâta vreme a fost primit Băsescu”. „Zic, da, dar eu nu-s Băsescu, eu îs Piersic şi nu eu am vrut să mă întâlnesc cu dumnealui, cu preasfinţitul, ci dumnealui, aţi zis dumneavoastră, că mă cheamă”

Şi, apare, în capătul coridorului, apare, Înaltpreasfinţitul. Mă copii, dacă vă spun asta, uitaţi tot ce s-o petrecut până acuma. Mă apropii, îi pup mâna, asta cu pupatul mâinii nu prea îmi convine la bărbaţi, dar mă rog, hai să zicem. Îi pup mâna, că e cine e, dacă pup mâna lui domnu' ăsta, care-i în cămaşă populară, zice: „Piersic e bulangiu”. Nu mă, io-ţi pup mâna de drag, aşe că m-am gândit că eşti figură mare, că cutare. Că văd, că-mi zâmbeşti. Ceva nu-i normal...

Vreau să vă spun, că-i pup mâna şi... Dacă vă spun, nu credeţi. M-am apropiat de el, l-am îmbrăţişat, i-am pupat mâna şi a spus: „Îmi pare bine că te cunosc, pentru că te-am văzut vorbind de părinţii tăi la televizor şi, în general, ai un fel de a vorbi, care mie-mi place. Vino, vrei să bei ceva?” „Beau”. Eu, spre deosebire de dumneavoastră, îmi place să beau. Nu mult, da să beau. Nu apă, că nu-s tâmpit să beau apă. Că apa-i pe toate drumurile. Ceva, o pălincă, ceva lucruri din ăstea mai aspre. Şi, când colo, ce credeţi că-mi dă, dacă ghiciţi, vă dau şalul meu...

Lichior, bă, lichior de nucă. Cu lichioru de nucă ce poţi să faci, cât eşti de Presfinţit şi de cutare. Ce mai ridică lichioru de nucă? Nimic, să-ţi vopseşti părul poate cu el. Mi se pere o tâmpenie, şi-mi dă un lichior într-un păhăruţ cât degetaru. Şi zic: „Mai puneţi-mi unu”. I-o plăcut, că i-am mai cerut unu. 
Şi zice: „Piersic Florin, tu la cine te rogi?” E o întrebare atât de frumoasă pentru mine: „Eu mă rog la Isus Cristos, la Maica Domnului, la Sfânta Parschiva” - nu Paraschieva cum zic ăştia din Iaşi, care trebuiesc bătuţi cu lanţu. Care Paraschieva, mă? Paraschiva, sfânta Paraschiva, ştiu că mama mea se ruga la ea – „Şi mă mai rog la cineva. Mă rog la mama mea”. „Vorbeşti serios?”

Zic: „Da. Ca o sfântă a fost”. Aş putea să vă spun două ore numai întâmplări legate de viaţa ei.  Când tatăl meu era închis politic, mama mea îi trimitea pachete. La 24 de închisori din România a trimis pachete pe numele doctor Ştefan Piersic şi de unde nu venea pachetul înapoi, mama merge acolo, iarnă, vară, nu conta. A stat (tatăl meu-n.r.) 4 ani închis politic pentru că a fost în Partidul Liberal Tătărăscian din Cluj. Toţi intelectualii erau aşa. Pot uita eu vreodată aşa ceva?

Atunci, stând de vorbă cu dumnealui (Patriarhul Daniel-n.r.), l-am întrebat: „Dar dumneavoastră, Înaltpreasfinţite? Dumneavoastră, la cine vă rugaţi?”
Mi-a spus: „Eu, Florin, mă rog la Ştefan cel Mare”. Eu pentru o clipă am crezut că e ca o glumă, şi am spus: „Glumiţi?”. „Eu îi ştiu toată viaţa, eu am fost mitropolitul Moldovei şi, stând la Iaşi am studiat mult despre Ştefan cel Mare, ştiu multe despre el. Şi îmi e atât de aproape, încât în tot ce fac, eu mă gândesc la el. Nu trebuie decât să pomeniţi un nume, şi eu vă spun legat de omul respectiv, legat de întâmplarea respectivă.”, a povestit Florin Piersic, potrivit Click.ro. 

În acel moment, povestește Piersic, acesta a început să-i recite patriarhului poezia „Pomenire ţie, Ştefan cel Mare” de Dominic Stanca, lucru care l-a emoționat până la lacrimi pe șeful BOR. 
 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   florin piersic,   Patriarhul Daniel