Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cântărețul Florin Ristei, luat noaptea de pe stradă de jandarmi pentru că a strigat ''Cea mai proastă meserie / Este la Jandarmerie!'' (VIDEO)

Cântărețul Florin Ristei, luat noaptea de pe stradă de jandarmi pentru că a strigat ''Cea mai proastă meserie / Este la Jandarmerie!'' (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 04 Sep 2018, 09:32
Eveniment

Florin Ristei a povestit cum a fost oprit de jandarmi, după un concert susţinut în Centrul Vechi, și cum s-a ales cu un proces verbal. Cântăreţul a susținut că discuta cu niște prieteni pe Lipscani, iar jandarmii s-au simţit ofensaţi de o afirmaţie a sa. ”Mi se pare total aiurea să te oprească pe stradă pentru că vorbeşti... Aveţi grijă ce vorbiţi!”, a susținut Ristei.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

”Hai să vă povestesc de ce m-a oprit pe stradă Jandarmeria. Plecam din Centrul Vechi, am avut cântare azi-noapte acolo, şi pe la patru şi ceva dimineaţa s-a spart petrecerea. Am luat-o frumuşel pe jos spre maşină. Trecând prin faţă pe la BNR, ştiţi că de obicei acolo este o dubă de Jandarmerie pe colţ, pe Lipscani 25 – că am şi proces-verbal. Noi eram un grup de şapte oameni. Eram şase băieţi şi o fată. Şi vorbeam între noi, ca după petrecere, un pic mai tare. Nu vă gândiţi că înjuram sau urlam pe stradă sau stricam liniştea publică. Şi văzându-i, îi zic unui prieten: ”Ia, zi, frate, cea mai proastă meserie este…” şi el completează: ”la jandarmerie”. Bineînţeles că ei ne-au auzit şi am simţit o mână pe mine la un moment dat: ”Salut, hai cu noi să te legitimezi”. Ne-am întors, ne-am dus cu tot grupul la dubă, bineînţeles. M-am legitimat şi îi întreb de ce ne-a oprit. Conform legii 61, ne-a explicat că nu am voie pe stradă să adresez injurii sau sintagme defăimătoare sau jignitoare la adresa unor instituţii publice. Ok, n-am urlat la ei, nu i-am înjurat, nu le-am zis nimic, că cine mă cunoaşte ştie că sunt împotriva scandărilor sau a limbajului licenţios. Nu, întotdeauna am preferat să păstrez un limbaj decent. Ne-am înţeles OK cu jandarmii, şi ei de vârsta noastră, am vorbit decent. Însă, mi se pare total aiurea să te oprească pe stradă pentru că vorbeşti… Puteam să zic chestii mai nasoale pe stradă, eram într-o conversaţie cu prietenii… Nu cred că ăsta e motiv de primit un avertisment din ăsta de pus în clasor. Îl pun în cutia cu amintiri. Aveţi grijă ce vorbiţi“, a povestit Florin Ristei.


 

Citeşte mai multe despre:   Florin Ristei,   Jandarmerie
 
 
Loading...