Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Flota fluvială a Deltei are PRIMA FEMEIE timonier! (FOTO)

Flota fluvială a Deltei are PRIMA FEMEIE timonier! (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 11 Ian 2019, 13:16
Eveniment

Lucrează pe Dunăre din mai 2017, a fost marinar iar acum a devenit timonier. Prima femeie timonier din flota fluvială a Deltei. Numele ei este Cristina Pascu, are 28 de ani şi este absolventă a Universităţii Maritime din Constanţa în anul 2013.

"A fost destul de greu examenul de timonier. Drumurile zilnice făcute la Galaţi sunt şi costisitoare şi obositoare", a spus pentru Agerpres Cristina Pascu.

Ea şi-a propus să devină prima femeie comandant a unei nave de pasageri din Delta Dunării, însă acest lucru se va putea întâmpla peste patru ani, conform legislaţiei în vigoare.

"Este o plăcere pentru o femeie să ştii că ai atâţia cai putere pe care să-i stăpâneşti. Sunt două motoare de câte 750 de cai putere. Nu sunt greu de strunit. Dacă există plăcere, totul e frumos şi ni se pare simplu", a mai spus Cristina Pascu.Integrarea într-un echipaj de bărbaţi nu a fost dificilă pentru ea. "Membrii echipajului au fost foarte înţelegători cu mine. Nu ştiu dacă a existat ceva greu în această integrare. Nu fac mai multă treabă decât ceilalţi membri. Fiecare se gospodăreşte la vapor, pentru că este o a doua casă a noastră şi trebuie să avem grijă de ea", a menţionat prima femeie timonier din flota fluvială a Deltei.

De altfel, şi comandantul navei pe care lucrează, George Ninof, a confirmat integrarea în echipaj a colegei lui. "Cred că îi este un pic mai greu, ţinând cont că este femeie, dar a dovedit că ce face un bărbat poate să facă şi ea", a menţionat Ninof.

Comandantul instructor al societăţii în cadrul căreia lucrează, Nicolae Giurgiuveanu, s-a declarat la rândul lui surprins că o femeie a reuşit să se integreze atât de bine în echipaj:
"Este prima femeie pe care am instruit-o de când sunt comandant şi am ambiţia să o văd peste patru ani comandant. La examenul de timonier, spre bucuria noastră, a fost printre primii, iar din punctul de vedere al meseriei în care a promovat, pot spune că am încredere să conducă nava chiar mai mult decât în unii bărbaţi care sunt timonieri".


 


 

Citeşte mai multe despre:   delta dunarii,   Cristina Pascu
 
 
 
Loading...