Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Focar de antrax în Serbia. Vezi ce județe din România sunt în alertă

Focar de antrax în Serbia. Vezi ce județe din România sunt în alertă

Un articol de: - 18 Iun 2011, 17:37
Foto: ziar.com Eveniment

Direcţiile sanitar-veterinare din Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi şi Arad sunt în alertă şi au intensificat controalele transporturilor de animale vii şi produse din carne din zona Novi Becej din Serbia, unde au fost depistate focare de antrax, a anunţat ANSVSA.

După ce în Serbia a fost declarată epidemie de antrax în satele Bocar şi Novo Miloşevo, aflate la 60 de kilometri de graniţa cu România, preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş-Cheţan a dispus intensificarea măsurilor de control strict al circulaţiei de animale vii, produse şi subproduse la direcţiile sanitar-veterinare din Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi şi Arad.

Potrivit preşedintelui ANSVSA, situaţia este sub control, județele respective fiind în stare de alertă, acesta dispunând monitorizarea atentă a tuturor mişcărilor interjudeţene de animale din județele vizate.

Inspectorii sârbi din domeniul agriculturii au depistat focare de antrax în două sate din nord-estul ţării, situate în apropierea frontierei cu România. Prin urmare, Ministerul sârb al Agriculturii a instituit zone de carantină în cele două sate, pentru protejarea persoanelor şi animalelor.

Până la acest moment, două persoane care au intrat în contact cu un animal mort de antrax au fost spitalizate.

Totodată, cazuri de infecţie cu antrax au fost depistate şi în satul bulgar Ieni Kadin, situat în apropiere de frontiera cu Turcia. Animalele infectate au fost sacrificate de autorităţi, care au instituit o zonă de carantină.

Alertă de antrax în patru judeţe
Embed:


Citeşte mai multe despre:   animale,   Stiri Caras Severin,   Stiri Timis,   Mehedinţi,   Stiri Arad,   Serbia,   ANSVSA,   Epidemie,   Bulgaria