Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Focar de coronavirus la o unitate de tancuri din Galați, în timpul instrucției de luptă

Focar de coronavirus la o unitate de tancuri din Galați, în timpul instrucției de luptă

Un articol de: Catinca Giosanu - 26 Oct 2020, 19:04
Focar de coronavirus la o unitate de tancuri din Galați, în timpul instrucției de luptă FOTO SIMBOL: Hepta.ro / Zuma Press / Nicolas Maeterlinck Eveniment

La Galați focarele de coronavirus izbucnesc unul după altul. Cel mai recent a fost depistat  la Batalionul 284 Tancuri ”Cuza Vodă” din municipiu, chiar după finalizarea unei aplicaţii în teren care a avut loc în poligonul de la Smârdan.

 

 

Focar de coronavirus la Batalionul 284 Tancuri ”Cuza Vodă” din Galaţi

 

 

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, 12 militari au fost depistaţi cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, iar alţi 12, contacţi direcţi ai celor infectaţi, au fost plasaţi în izolare la domiciliu.

"Primele cazuri au apărut în timpul unei activităţi de instrucţie desfăşurată recent în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, iar militarii care prezentau simptome Covid-19 au fost imediat izolaţi în facilităţile special amenajate în acest sens, instalate anterior începerii exerciţiului.”, a precizat lt. col. Ciprian Burlacu, locţiitor al comandantului Batalionului 284 Tancuri ”Cuza Vodă”, conform News.ro.

Conform reprezentanților unității de tancuri, primele cazuri au apărut în timpul unei activități de instrucție desfășurată recent în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan.

Militarii care prezentau simptome specifice malariei respiratorii declanșată de virusul Covid-19 au fost imediat izolați în facilitățile special amenajate în acest sens, instalate anterior începerii exercițiului.S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

Ulterior, personalul specializat, echipat cu combinezoane, măști, mănuși și vizete, i-a transportat pe militarii suspecți de infectare cu virusul SARS-COV 2 către spitalele din Galați, pentru investigații suplimentare și testarea COVID-19.

 

 

Întregul detașament intră în perioadă de recuperare

 

 

După finalizarea pregătirilor din poligon, tot detașamentul a beneficiat de perioada de recuperare, mai puțin personalul infectat sau aflat în carantină, care se află în concediu medical.

De asemenea, în unitate sunt luate măsuri stricte pentru limitarea răspândirii noului virus ucigaș în rândul militarilor.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați a desfășurat o anchetă epidemiologică pentru stabilirea persoanelor declarate contact direct, iar personalul medical al unității, monitorizează permanent starea de sănătate a militarilor.

Luna trecută, reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică au declarat focar de coronavirus la Primăria municipiului Galaţi, după ce patru angajaţi au fost confirmaţi cu virusul Covid-19.

Citeşte mai multe despre:   focare de COVID-19,   coronavirus in Galati