Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Focar de COVID-19 la o firmă de conserve din Germania. 263 de români au fost testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus

Focar de COVID-19 la o firmă de conserve din Germania. 263 de români au fost testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus

Un articol de: Maria Zărnescu - 14 Aug 2020, 22:27
Focar de COVID-19 la o firmă de conserve din Germania. 263 de români au fost testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus Foto: Pixabay Eveniment

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat în cursul serii de 14 august că un număr de 263 de români, ce lucrează la o fabrică de conserve din Germania au fost testați pozitiv pentru SARS-CoV-2. Dintre aceștia, 149 au încheiat deja perioada de carantină stabilită de către autoritățile germane, în timp ce restul de 114 cetățeni români își continuă perioada de carantină în două localități diferite. 

Pe lângă aceștia, alți 206 lucrători din cadrul firmei au fost plasați în carantină, fiind contacți direcți ai persoanelor deja infectate:

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în contextul demersurilor de asistență consulară întreprinse de Consulatul General al României la München în sprijinul cetățenilor români care își desfășoară activitatea la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, reprezentanții oficiului consular au fost notificați de către autoritățile locale cu privire la situația unor lucrători români testați pozitiv, care sunt angajați în cadrul unei companii de conserve din aceeași regiune.

Potrivit informațiilor preliminare obținute de reprezentanții oficiului consular, MAE precizează că 263 dintre lucrătorii români de la compania de conserve respectivă au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19. Dintre persoanele infectate, 149 au încheiat deja perioada obligatorie de carantină prevăzută de legislația germană, iar restul de 114 cetățeni români continuă perioada de carantină, în două locații diferite.

Totodată, potrivit datelor comunicate de Consulatul General al României la Munchen, alți 206 lucrători români au fost plasați în carantină, aceștia fiind considerați contacți direcți ai persoanelor infectate.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară de la cetățenii români care își desfășoară activitatea la această companie.

Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autoritățile locale și este pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: 0049 089 553307 și 0049 089 98106143, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al consulatului: 0049 1602087789.

NEWS ALERT! Fanii lui au primit vestea ca pe un mare ŞOC! A MURIT din cauza noului CORONAVIRUS