Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Focar de COVID-19 la Spitalul Județean din Galați. Zeci de cadre medicale, infectate cu coronavirus. Internările au fost suspendate

Focar de COVID-19 la Spitalul Județean din Galați. Zeci de cadre medicale, infectate cu coronavirus. Internările au fost suspendate

Un articol de: Traian Avarvarei - 07 Iul 2020, 15:38
Focar de COVID-19 la Spitalul Județean din Galați. Zeci de cadre medicale, infectate cu coronavirus. Internările au fost suspendate Eveniment

Se extinde focarul de coronavirus de la Spitalul Județean Galați. Zeci de cadre medicale au fost diagnosticate cu Covid-19, 20 dintre acestea fiind depistate marți. Acestora li se adaugă și pacienții confirmați cu SARS-CoV-2.

 

 

 

Criza la Spitalul Galați. Zeci de cadre medicale, diagnosticate cu Covid-19

 

 

 

Zeci de cadre medicale de la Spitalul Județean din Galați, cel mai mare spital din sud-estul României, au fost confirmate cu noul coronavirus. Infectați sunt și mai mulți pacienți ai spitalului gălățean.

Potrivit Pro Lider FM, alte 20 de cadre medicale au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, în ultimele 24 ore, numărul total al infectaților ajungând astfel la 58 în rândul angajaților spitalului, la care se adaugă cel puțin 10 pacienți confirmați.Andreea Esca, noi mărturii despre coronavirus: ADEVĂRUL pe care publicul îl aştepta de mult  

Astfel, dacă ieri fusese închisă doar o secție a unității medicale, marți s-a luat decizia suspendării tuturor internărilor, urmând a fi preluate doar cazurile de urgență.

Patru secții din spital - Medicală 2, Chirurgie 2, Cardiologie și Hematologie - au fost închise pentru 48 ore, din dispoziția Direcției de Sănătate Publică Galați.

În secțiile închise se face dezinfecție generală.

 

 

 

Bilanțul cazurilor de Covid-19 în județul Galați

 

 

 

În județul Galați sunt, în momentul de față, 145 de cadre medicale infectate cu SARS Cov 2 și patru focare active de boală: la Spitalul Județean de Urgență, la Șantierul Naval Damen, la Toflea și la Combinatul Siderurgic Liberty.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți că, de la începutul epidemiei de Covid-19, 1.105 de cetățeni ai acestui județ s-au infectat cu SARS-CoV-2.

 

 

 

INSP: 1 din 9 cazuri de Covid-19, înregistrat la personal medical

 

 

 

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), în săptămâna 29 iunie - 5 iulie, 46,6% din totalul cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus s-au înregistrat în Bucureşti, Braşov, Argeş, Prahova şi Galaţi.

Totodată, în raport se mai arată că 1 din 9 cazuri de Covid-19 a fost înregistrat la personal medical.

De asemenea, INSP mai precizează că 44,9% din totalul deceselor din cauza COVID-19 au fost înregistrate în Argeş, Bucureşti, Prahova, Dâmboviţa şi Suceava.

În judeţele Argeş şi Braşov se înregistrează o rată de incidenţă cumulată peste 50/100.000 locuitori.

Important de precizat, 93,9% dintre toţi cei decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

 

 

 

Un sfert din cazurile ultimelor 24 de ore sunt în Bucureşti


 


 


 

397 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în România, în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, aproape jumătate au fost confirmate în doar 3 județe și în București. Este vorba despre Brașov, Galați și Argeș, unde numărul de cazuri depistate de ieri până astăzi rămâne ridicat.

Cele mai multe cazuri, 53, au fost confirmate în Capitală. Repezintă un sfert din totalul cazurilor noi.

 

 

 

Bilanul epidemiei de coronavirus în România

 

 

 

Grupul de Comunciare Strategică anunță că în ultimele 24 de ore au mai fost depistate alte 397 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Astfel, bilnațul total de SARS-CoV-2 în țara noastră ajunge la 29.620. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.927 au fost externate, dintre care 20.534 de pacienți vindecați și 1.393 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, autoritățile anunță deceseul 1.799 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, dintre care 31 în ultimele 24 de ore.

La ATI, în acest moment, sunt internați 231 de pacienți, mai anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Cu privire la decese, în intervalul 6 iulie, ora 10:00 – 07 iulie, ora 10:00, au fost înregistrate 31 decese. Este vorba despre 18 bărbați și 13 femei, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Gorj, Iași, Ilfov, București, Olt, Prahova, Timiș, Vrancea.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 783.337 de teste.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Galati,   COVID-19