Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Focar de COVID-19 la un centru de îngrijire a copiiilor din județul Gorj: Patru angajați, testați pozitiv

Focar de COVID-19 la un centru de îngrijire a copiiilor din județul Gorj: Patru angajați, testați pozitiv

Un articol de: George Lupu - 25 Mai 2020, 15:07
Focar de COVID-19 la un centru de îngrijire a copiiilor din județul Gorj: Patru angajați, testați pozitiv Eveniment

Un nou focar de COVID-19 a fost confirmat luni județul Gorj la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, unde patru angajați au fost testați pozitiv cu COVID-19. În cadrul centrului sunt îngrijiți 36 de copii cu vârste între trei luni și 18 ani.

Reprezentanții DGASPC Gorj au precizat că în urma testărilor efectuate în cadrul anchetei epidemiologice la nivelul centrului rezidențial unde, încă de sâmbătă a fost confirmat un caz pozitiv de infectare cu noul coronavirus, s-au confirmat noi cazuri pozitive.

Mai mulți colegi ai infirmierei sunt izolați la locul de muncă, alături de cei 36 de copii. În județul Gorj au fost confirmate 120 de cazuri cu COVID-19, iar șapte persoane au murit.ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

Tot în județul Gorj, DSP a închis vineri un șantier din comuna Turcinești, după confirmarea a 14 cazuri de COVID-19 la muncitori.

 

Mai multe focare de COVID-19 au izbucnit în centrele sociale

 

Acest nou focar de COVID-19 are loc în contextul în care, în luna mai au izbucnit mai multe focare de COVID-19 în centrele sociale. Astfel, două focare de COVID-19 au izbucnit la două centre din Piatra Neamț și Păstrăveni unde sunt plasați spre îngrijire copii și tineri cu probleme psihice. Nu mai puțin de 61 de angajați ai celor două centre au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

Totodată, un focar de COVID-19 a izbucnit la Centrul de Recuperare Dărmănești din județul Bacău, unde infectați cu noul coronavirus sunt 20 de salariați și 41 de beneficiari ai centrului.

Beneficiarii depistați pozitivi și asimptomatici, vor rămâne la nivelul Centrului, împreună cu personalul depistat pozitiv și asimptomatic în vreme ce beneficiarii depistați negativ, împreună cu personalul depistat negativ, vor fi mutați în structura exterioară a unității, în corpul administrativ.

 

Bilanțul pandemiei de COVID-19 în România

 

În ceea ce privește ultimul bilanț publicat de autoritățile române, 18.283 de persoane au fost confirmate cu COVID-19 la nivel național, dintre care 213 reprezintă cazuri noi de îmbolnăvire - număr identic cu cel înregistrat în ziua anterioară, duminică.

Din numărul total al persoanelor depistate cu infecție cu coronavirus1193 au murit, peste 11.630 s-au vindecat, iar alți 177 sunt internați la terapie intensivă. Autoritățile au mai precizat că 6001 de oameni sunt în carantină instituționalizată, în timp ce 67.595 sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Pe teritoriul României, arată același bilanț, până în prezent au fost prelucrate 377.191 de teste pentru SARS-CoV-2.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19