Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Focar de COVID-19 la un centru DGASPC din Vâlcea: 28 de persoane depistate cu infecție cu coronavirus (VIDEO)

Focar de COVID-19 la un centru DGASPC din Vâlcea: 28 de persoane depistate cu infecție cu coronavirus (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 06 Iul 2020, 10:52
Focar de COVID-19 la un centru DGASPC din Vâlcea: 28 de persoane depistate cu infecție cu coronavirus (VIDEO) Foto: pixabay.com Eveniment

Un focar de COVID-19 a fost depistat la un centru aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vâlcea. Este vorba despre o unitate din comuna Zătreni, unde 28 de persoane au fost confirmate cu infecție cu coronavirusul SARS-CoV-2. Primarul Lițoiu Constantin a intervenit, în cadrul Știrilor B1 TV, și a comentat subiectul, explicând cele întâmplate.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Focar de COVID-19 la un centru DGASPC din Vâlcea: 28 de persoane depistate cu infecție cu coronavirus


 

„Datele sunt cele cunoscute și de dumneavoastră, și de toți cei care ne-au contactat. Este vorba despre 28 de persoane care au fost depistate cu coronavirus alăltăieri, în 3 iulie. Analizele au fost făcute foarte târziu – luna trecută, în 26 iunie, a fost depistată o persoană purtătoare de virus. Este vorba despre o asistentă medicală, care a fost luată cu izoleta și transportată la Spitalul de boli infecțioase Vâlcea. Atunci era momentul când trebuia ca DGASPC, DSP să intervină de urgență, ca toți beneficiarii din centrul de îngrijire și asistență să fie testați”, a afirmat edilul

Întrebat ce s-a întâmplat, el a răspuns: „Salariații au mers pe rând la un centru din Drăgășani, unde și-au recoltat probele, testul. Le-a venit, în final – toți nu sunt purtătorii de virus – rezultatul negativ. În schimb, bolnavilor, 28 la număr, li s-au luat probe în interior căminului de către două asistente medicale din unitate, transportate la Vâlcea, și alaltăieri rezultatul a ieșit, așa cum știți, pozitiv. Ieri a venit un medic epidemiolog și a luat din nou probe. Bolnavii au fost izolați în clădire, la etajul superior. Urmează ca în perioada următoare să aflăm ce se mai întâmplă, câți vor mai fi depistați. Urmează ca toți salariații centrului să fie retestați, pentru a avea certitudinea stării lor de sănătate”.

Lițoiu Constantin susține că „e normal, că dacă trece prin fiecare salon, ei fac serviciul în ture și normal că trebuie să treacă pe la fiecare bolnav. Ei s-au infectat unul pe altul, că n-a stat de vorbă și n-a intrat în contact cu toți, dar probabil cei care merg pe picioare, că sunt destui... Vârsta oscilează de la 20, până la 70. Sunt și căzuți la pat, și cei care merg pe picioare, și cei care merg pe picioare au transportat virusul”.

Întrebat ce s-a întâmplat cu cele 28 de persoane testate pozitiv pentru noul coronavirus, primarul din Zătreni a explicat: „Cele depistate pozitiv, v-am spus, sunt izolate în centru la etajul superior. Are cale de acces la ei personalul, pe scară laterală. Așteptăm rezultatele (n.r. – la testele) care le-au fost luate ieri, să vedem dacă sunt aceleași sau au fost o eroare”.
 

Ședință CNSU, luni. Ar putea fi stabilite noi măsuri în lupta cu pandemia de coronavirus


 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a reunit în ședință, luni, când actualizează lista țărilor din zona verde și cea galbenă. În plus, oficialii ar putea stabili și alte măsuri de răspuns la criza COVID-19, pe fondul numărului mare de cazuri noi din ultimele zile.

Premierul Ludovic Orban a declarat că recomandarea sa „către cetățeni e să respecte reglementările în vigoare, pentru că sunt pentru a se proteja pe sine și pe ceilalți. Cât timp ai fost în zona cu risc maxim sau în contact cu persoane infectate, în urma anchetei epidemiologice se constată asta, e posibil să fii infectat, trebuie să stai în izolare. E cererea, recomandarea, rugămintea mea către cetățeni să nu țină cont de deciziile Curții Constituționale, să acționeze responsabil, ca până acum și chiar dacă va exista o perioadă până va exista o lege, aici depinde și de Parlament”.Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Citeşte mai multe despre:   DGASPC,   Valcea