Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Focar de hepatită într-un centru de minori din Arad: DSP a constatat deficiențe igienico-sanitare

Focar de hepatită într-un centru de minori din Arad: DSP a constatat deficiențe igienico-sanitare

Un articol de: - 17 Sep 2013, 14:52
Focar de hepatită într-un centru de minori din Arad: DSP a constatat deficiențe igienico-sanitare Foto: aradon.ro Eveniment

Un focar de hepatită a fost depistat într-un centru de minori din Arad, unde opt dintre cei 14 copii au fost infectați cu acest virus.

DSP a constat în centrul de primire a minorilor deficiențe igienico-sanitare ce trebuie remediate. În caz contrar, instituția va fi închisă, relatează Mediafax.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) au făscut mai multe teste în urma unor suspiciuni de îmbolnăvire apărute la doi copii din centrul de primire. Aceștia au descoperit că opt dintre cei 14 copii aflaţi în grija statului sunt bolnavi de hepatită A.

Copiii bolnavi au între doi şi 16 ani, ei fiind în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad, care administrează centrul respectiv.

Aceștia au fost internați la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, iar medicii au constatat că doi au forme medii ale bolii, iar restul au forme uşoare.

"Condiţiile constatate pot fi o cauză de infecţie, motiv pentru care am cerut rezolvarea problemelor, în caz contrar urmând să dispunem închiderea centrului", a declarat Laura Nicolescu, directorul DSP Arad.

Potrivit sursei citate, angajaţii care au grijă de copii fac şi curăţenie, dar se ocupă şi de bucătărie.

Totodată, chiuvetele şi WC-urile sunt prea înalte pentru copii, iar acestea nu ar fi curăţate suficient, în timp ce unele produse de igienă, precum prosoapele, ar lipsi.

"Inspectorii DSP au evidenţiat probleme legate de chiuvete, care ar fi prea înalte pentru copii şi aceştia nu ar ajunge să se spele pe mâni, dar şi legate de presiunea apei, care nu este responsabilitatea noastră. Personal există suficient, atât cât permite legea, un singur post fiind vacant de la 1 iulie", a declarat directorul DGASPC, Edita Iuhasz.

În centrul de primire a minorilor afectat de focarul de hepatită se află copii neglijaţi de familii, abuzaţi sau maltrataţi de părinţi.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Arad