Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fondatorul Facebook, despre blocarea contului lui Donald Trump: „Riscurile de a permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari”

Fondatorul Facebook, despre blocarea contului lui Donald Trump: „Riscurile de a permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari”

Un articol de: Andrei Ștefan - 07 Ian 2021, 19:07
Fondatorul Facebook, despre blocarea contului lui Donald Trump: „Riscurile de a permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari” Foto: Hapta - Zuma Press / Liu Jie Eveniment

După ce președintele în exercițiu al SUA, Donald Trump, a pus la îndoială rezultatul alegerilor prezidențiale americane și a incitat la violențe prin intermediul unor mesaje, Twitter și Facebook i-au blocat conturile de pe platformele de socializare. Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, și-a motivat decizia printr-o postare pe internet.

 

Mark Zuckerberg, despre blocarea contului lui Donald Trump

 

„Evenimentele șocante din ultimele 24 de ore demonstrează clar că președintele Donald Trump intenționează să-și folosească timpul rămas în funcție pentru a submina tranziția pașnică și legală a puterii către succesorul său ales, Joe Biden.

Decizia sa de a-și folosi platforma pentru a admite mai degrabă decât a condamna acțiunile susținătorilor săi la clădirea Capitolului a deranjat pe bună dreptate oamenii din SUA și din întreaga lume. Ieri am eliminat aceste declarații pentru că am considerat că efectul lor - și probabil intenția lor - ar fi să provoace violențe suplimentare.

După certificarea rezultatelor alegerilor de către Congres, prioritatea pentru întreaga țară trebuie să fie acum să se asigure că cele 13 zile rămase și zilele după inaugurare trec în mod pașnic și în conformitate cu normele democratice stabilite.

În ultimii câțiva ani, i-am permis președintelui Trump să folosească platforma noastră în concordanță cu propriile reguli, eliminând uneori conținutul sau etichetând postările sale atunci când acestea încalcă politicile noastre. Am făcut acest lucru deoarece credem că publicul are dreptul la un acces cât mai larg posibil la discursuri politice, chiar și discursuri controversate. Dar contextul actual este acum fundamental diferit, implicând utilizarea platformei noastre pentru a incita la insurecții violente împotriva unui guvern ales democratic.

Credem că riscurile de a permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari. Prin urmare, extindem blocul pe care l-am plasat pe conturile sale de Facebook și Instagram pe termen nelimitat și cel puțin următoarele două săptămâni până la finalizarea tranziției pașnice a puterii”, a transmis Mark Zuckerberg pe Facebook.

 Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce SECRET ascunde

 

Mesajele lui Donald Trump care au declanșat revoltele de la Capitoliu

 

Manifesațiile violente de la Capitoliu au izbucnit la scurt timp după ce Donald Trump a făcut un apel controversat pe Twitter, adresat votanților săi. O parte din mulțime a pătruns în clădirea Capitoliului, iar demnitarii au fost evacuați.

Cu câteva ore înainte de validarea formală în Congres a victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 2020, Donald Trump l-a rugat pe Mike Pence să blocheze procesul și să răstoarne de unul singur rezultatul alegerilor, deși acest lucru nu este posibil constituțional și legal.

„Statele vor să își corecteze voturile, despre care știu că sunt bazate pe iregularități și fraudă, iar procesul corupt nu a primit aprobarea legislativelor. Mike Pence nu trebuie decât să le trimită înapoi către state ȘI CÂȘTIGĂM. Fă-o, Mike, acesta este momentul pentru curaj extrem!”, a scris Trump pe Twitter.

După ce violențele au escaladat, Donald Trump a publicat un nou tweet în care le cere protestatarilor să „rămână pașnici”, să evite orice violență și să respecte forțele de ordine.

Începând cu ora 1 (ora României), la Washington DC a fost instaurată stare de asediu. Muriel Bowser, primarul Washingtonului, le-a cerut oamenilor să stea în casă și a catalogat drept „rușinoasă” atitudinea protestatarilor care au intrat în clădirea Capitoliului. Pe perioada stării de asediu, nicio persoană nu mai are voie să iasă pe stradă, nici pe jos, nici cu mașina, în tot Districtul Columbia. Măsura nu se aplică muncitorilor esențiali și nici reprezentanților media.

La Washington DC, starea de urgență a fost prelungită cu 15 zile.

 

Donald Trump, blocat de Twitter și Facebook

 

Facebook l-a interzis pe Donald Trump pentru 24 de ore. De asemenea, YouTube a șters mesajul președintelui în exercițiu.

Facebook susține: „L-am șters pentru că, pus în balanță, suntem de părere că acesta mai degrabă contribuie decât reduce  riscul de violențe”.

Twitter susține că este nevoie de îndepărtarea a trei postări pentru „încălcări severe ale politicii noastre de Integritate Civică”. Contul, spune compania, ar putea rămâne închis pentru totdeauna dacă postările nu sunt șterse, potrivit BBC.

Citeşte mai multe despre:   Facebook,   Mark Zuckerberg,   Donald Trump,   Capitoliu