Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Forumul de Afaceri România-Israel: Camera de Comerț și Industrie a României a organizat peste 220 de întâlniri B2B în cadrul evenimentului

Forumul de Afaceri România-Israel: Camera de Comerț și Industrie a României a organizat peste 220 de întâlniri B2B în cadrul evenimentului

Un articol de: Ramona Zaharia - 11 Iun 2021, 11:04
Forumul de Afaceri România-Israel: Camera de Comerț și Industrie a României a organizat peste 220 de întâlniri B2B în cadrul evenimentului Eveniment

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a organizat, întâlnirile business to business (B2B) din cadrul Forumului de Afaceri România-Israel. Evenimentul a avut loc în contextul vizitei oficiale în România președitelui Israelului, Reuven Rivlin.

Având în vedere demersurile care au ca scop vizând sprijinirea și internaționalizarea afacerilor românești, CCIR a pregătit trei paneluri referitoare la activitatea de atragere a investițiilor străine în România în cadrul Forumului de Afaceri, se arată într-un comunicat de presă al CCIR. Este vorba despre Cyber and homeland security – Smart cities, Digital health și Agriculture and water management. În cadrul  celor mai mult de 220 de întâlniri B2B din cadrul panelurilor au participat peste 130 de companii românești și israeliene, totodată fiind prezenți mai mult de 70 de oficiali din cele două țări.

În paralel cu desfășurarea formului, președintele CCIR, Mihai Daraban, a avut programate întâlniri cu reprezentanți ai Institutului de Export al Israelului, ai Asociației Industriașilor din Israel și ai Federației Camerelor de Comerț Israeliene. În urma discuțiilor a rezultat interesul comun în ceea ce privește dinamizarea relațiilor economice bilaterale.

„Forumul de Afaceri România-Israel a oferit oportunitatea perfectă pentru comunitatea de business din cele două state de a avea un dialog  direct, față în față, și de a se implica, în acest fel, în proiecte comune. Din întâlnirile pe care le-am avut cu reprezentanții Institutului de Export al Israelului, Asociației Industriașilor din Israel și Federației Camerelor de Comerț Israeliene s-au desprins câteva direcții de lucru pe termen scurt și mediu. Astfel, partea israeliană și-a exprimat interesul în a face o serie de investiții privind dezvoltarea capacității de transport maritim şi fluvial,  în zona Portului Constanța, și pe traseul navigabil al coridorului dunărean, România putând deveni în acest fel un hub al mărfurilor israeliene către Comunitatea Europeană. CCIR va semna un Memorandum de Înțelegere cu aceste trei importante entități economice israeliene, iar în continuarea eforturilor de promovare și internaționalizare a mediului de afaceri românesc, vom organiza, la sfârșitul acestui an o misiune economică în Israel”, a declarat Mihai Daraban.

De asemenea, în cadrul evenimentului, CCIR a facilitat desfăşurarea unei întâlniri government to government (G2G), prezidată, din partea Statului Israel, de către Ohad Cohen, Trade Commissioner – Ministerul Economiei și Industriei din Israel,  Ambasador Yael Ravia-Zadok, Director General Adjunct, Afaceri Economice din cadrul Ministerului de Afaceri Externe și Amir Sagron, Adjunct al Șefului de Misiune – Ambasada Israelului din București, iar din partea română de către Alexandru Bologan, secretar de stat, Ministerul Cercetării Inovării și Digitalizării. La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai ministerului economiei şi ai agriculturii din România.

Datele de la Oficiul Național al Registrului Comerțului arată că volumul total al schimburilor comerciale România-Israel erau de 570,15 milioane de euro, la sfârșitul anului 2020. La nivelul lunii martie 2021, în România activau un număr de 8.298 de companii israeliene, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 64,04 milioane de euro.

Citeşte mai multe despre:   CCIR,   Forumului de Afaceri România-Israel