Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fost agent șef adjunct de poliție din Ilfov, trimis în judecată de DNA în stare de arest preventiv. Ar fi primit mită de mii de euro pentru a interveni pe lângă procurori

Fost agent șef adjunct de poliție din Ilfov, trimis în judecată de DNA în stare de arest preventiv. Ar fi primit mită de mii de euro pentru a interveni pe lângă procurori

Un articol de: George Lupu - 12 Ian 2021, 11:20
Fost agent șef adjunct de poliție din Ilfov, trimis în judecată de DNA în stare de arest preventiv. Ar fi primit mită de mii de euro pentru a interveni pe lângă procurori Eveniment

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui fost agent șef adjunct la Biroul Ordine Publică al Poliției orașului Măgurele, acuzat de trafic de influență și de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

 

Fost agent șef, trimis în judecată de procurorii DNA

 

Este vorba despre Bleja Cornel, la data faptelor agent șef adjunct la Biroul Ordine Publică al Poliției orașului Măgurele, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (I.P.J.) Ilfov, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de:  trafic de influență (3 fapte) și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

În perioada 2015 - decembrie 2020, agentul de poliție Bleja Cornel ar fi pretins și primit de la mai multe persoane sume de bani, lăsând să se înțeleagă că va interveni la procurori ori la polițiști pentru a ameliora condițiile răspunderii penale ori contravenționale a unor rude ale celor dispuși să plătească banii ceruți.

Concret, în cursul anului 2015, agentul de poliție Bleja Cornel i-ar fi pretins 20.000 de euro din care ar fi primit 10.000 de euro, de la o persoană, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov pentru schimbarea încadrării juridice și  cercetarea în stare de libertate a fiilor acesteia, care se aflau în arest preventiv pentru tentativă la omor calificat.

În luna septembrie 2020, inculpatul Bleja Cornel ar fi pretins de la alte două persoane sumele de 300 euro și 200 lei, pentru a interveni pe lângă polițiști din cadrul poliției rutiere I.P.J. Ilfov, astfel încât o contravenție ce fusese săvârșită de una dintre persoane să fie tratată mai blând, respectiv să nu i se ridice acesteia dreptul de a conduce, în condițiile în care fusese surprinsă circulând cu autoturismul cu o viteză de peste 160 km/h în localitate.

 

Cum intervenea pe lângă procurori sau polițiști pentru albirea dosarelor

 Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

În perioada noiembrie-decembrie 2020, inculpatul Bleja Cornel ar fi pretins 2.500 de euro de la două persoane, lăsând să creadă că are influență pe lângă un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu pentru soluționarea favorabilă a dosarului penal în care acestea erau cercetate, respectiv obținerea unei soluții de condamnare cu suspendare și evitarea anulării permisului de conducere. La data de 3 decembrie 2020 inculpatul a și primit suma de 2.500 de euro, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În data de 08 decembrie 2020, inculpatul Bleja Cornel i-ar fi dat, fără drept, 90 de cartușe calibrul 12 mm unei persoane, muniție ce ar fi fost ridicată ulterior de ofițerii de poliție din cadrul I.P.J. Ilfov de la domiciliul acelei persoane.

Citeşte mai multe despre:   DNA,   coruptie,   Ilfov