Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un fost consilier al preşedintelui SUA prevestește haosul: Există o posibilitate ca rușii sau alți actori statali de criminalitate să se amestece în alegerile din România

Un fost consilier al preşedintelui SUA prevestește haosul: Există o posibilitate ca rușii sau alți actori statali de criminalitate să se amestece în alegerile din România

Un articol de: B1.ro - 17 Oct 2018, 18:04
Un fost consilier al preşedintelui SUA prevestește haosul: Există o posibilitate ca rușii sau alți actori statali de criminalitate să se amestece în alegerile din România Eveniment

Fostul Consilier Adjunct al Preşedintelui SUA, Mark Pfeifle, avertizează că Rusia ar putea să încerce să intervină în alegerile care vor avea loc în România în 2019, la fel cum s-a implicat în alegerile prezidențiale din SUA din 2016, informează HotNews.ro. 

Pfeifle atrage atenția că astfel s-ar putea crea haos în rândul populației, fiind speculate temele care creează dispute în societate. 

”Așa cum am văzut în SUA în 2016 am fost bombardați de propaganda rusă, de dezinformări, de știri false, de trolii ruși și de e-mail-uri confidențiale făcute publice. Există o posiblitate ca rușii sau alți actori statali de criminalitate să se amestece și să încerce să facă la fel în alegerile din România. (...) Este o încercare de a delegitimiza ciclul electoral și România și alte țări trebuie să fie foarte atente și să încerce să combată acest lucru și mai ales știrile false care vin de la organizațiile rusești și din alte surse fătă atribuire”, a declarat Pfeifle, într-o conferință care a avut loc, miercuri, la Ambasada SUA din București. 

Mark Pfeifle, care conduce o companie de strategie și comunicații, subliniază este important să fie protejată infrastructura sistemelor electorale pentru a face față eventualelor atacuri informatice. 

Iar acesta susține că România poate fi o miză în acest context, ținând cont de poziția geografică a țării noastre, precum și de apartenența la UE și NATO. De asemenea, Pfeifle a dat se înțeles că România poate fi o țintă din cauza prezenței scutului antirachetă de la Deveselu. 

”Există multe motive pentru care o țară ar putea deveni ținta unui atac cibernetic, iar acestea au legătură cu chestiunile militare. Ar putea fi și tocmai de aceea trebui să rămânem vigilenți”, a mai spus fost consilier Adjunct al Preşedintelui SUA. 

Reprezentanții Ambasadei SUA au precizat că afirmațiile lui Mark Pfeifle reprezintă părerea lui, și nu un punct de vedere oficial al Statelor Unite. 
 

Citeşte mai multe despre:   Mark Pfeifle,   Rusia