Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fost ofițer de poliție în cadrul DNA, în prezent comisar șef IGPR, anchetat pentru fapte de corupție. Procurorii au dispus măsura controlului judiciar

Fost ofițer de poliție în cadrul DNA, în prezent comisar șef IGPR, anchetat pentru fapte de corupție. Procurorii au dispus măsura controlului judiciar

Un articol de: George Lupu - 19 Oct 2020, 16:37
Fost ofițer de poliție în cadrul DNA, în prezent comisar șef IGPR, anchetat pentru fapte de corupție. Procurorii au dispus măsura controlului judiciar Eveniment

Un fost ofițer de poliție judiciară din cadrul DNA este anchetat de procurori, care au dispus măsura controlului judiciar, pentru fapte de corupție.

Procurorii din cadrulDNA– Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de inculpatul Moise Marius Eduard, la data faptelor ofițer de poliție judiciară din cadrul DNA (până în martie 2020), în prezent comisar șef în cadrul IGPR - Direcția de Investigare a Criminalității Economice, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

- luare de mită în formă continuată (două acte materiale)

- folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații

-favorizarea făptuitorului.

În aceeași cauză se efectuează cercetări penale și față de un alt inculpat, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru complicitate la cele trei infracțiuni reținute în sarcina inculpatului Moise Marius Eduard.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

Inculpatul Moise Marius Eduard, în calitate de ofițer de poliție judiciară din cadrul DNA, i-ar fi pretins unui funcționar din administrația publică locală, în perioada octombrie 2018 – iunie 2019, foloase necuvenite pentru altul, constând în obținerea a două contracte pentru firma omului de afaceri, coinculpat în cauză.  

În schimb, ofițerul de poliție judiciară ar fi promis funcționarului acces la informații  nedestinate publicității, respectiv date cu privire la activitățile de urmărire penală derulate într-un dosar al DNA. În perioada 2018 – 2020,  inculpatul  Moise Marius Eduard a utilizat  un autoturism de lux înregistrat pe numele firmei în interesul căreia ar fi acționat.Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Măsura controlului judiciar, dispusă de procurori la data de 1 octombrie 2020, a fost confirmată de instanța competentă la data de 13 octombrie 2020, prin respingerea plângerii depuse de inculpat față de măsura menționată.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte mai multe obligații între care să nu părăsească țara, să nu se aproprie și să nu comunice, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanță, să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta - ofițer de poliție.

 

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpatului Moise Marius Eduard  și celuilalt inculpat, reprezentant al unei societăți comerciale, li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citeşte mai multe despre:   DNA