Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fosta casă a lui Iohannis revine la primii proprietari

Fosta casă a lui Iohannis revine la primii proprietari

Un articol de: - 26 Apr 2017, 12:47
Fosta casă a lui Iohannis revine la primii proprietari Eveniment

Fosta casă a familiei Iohannis din centrul Sibiului revine la primii proprietari, informează Digi24.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, miercuri, ca nefondat recursul făcut de Rodica Baştea împotriva hotărârii Tribunalului Sibiu care admisese cererea de revizuire formulată de locatarii celor două apartamente din imobilul de pe strada Bălcescu din Sibiu, pierdut în instanţă de către preşedintele Klaus Iohannis. Locatarii redevin astfel proprietari ai apartamentelor respective, pe care le cumpăraseră în anii ‘90 de la statul român în calitate de chiriaşi, informează news.ro

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora averea a trecut în anii '70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat, fără a avea copii.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Imobilul a ajuns în proprietatea statului, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriaşi. În anul 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea. 

Casa a ajuns apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea. Foştii chiriaşi au deschis procese în instanţe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept a lui Nicolae Baştea.

Familia Iohannis a pierdut procesul la Braşov, iar, la jumătatea lunii noiembrie 2015, Iohannis a făcut recurs, acesta fiind respins la Curtea de Apel Braşov.

În aprilie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca dosarul să fie strămutat de la Curtea de Apel Braşov la Curtea de Apel Piteşti, la solicitarea familiei Iohannis. Magistrații argeșeni au amânat pentru 22 februarie luarea unei decizii definitive.

Pe 22 februarie, magistrații au respins contestația în anulare formulată de familia Iohannis. Decizia fiind definitivă, nu a mai existat nicio posibilitate de atac.

Citeşte mai multe despre:   casa ,   Stiri Sibiu