Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fosta procuroare DNA Alina Stoica reproșează instanței că nu l-a PEDEPSIT pe Cătălin Tolontan pentru dezvăluirile făcute în dosarul Gala Bute și despre sistemul sanitar

Fosta procuroare DNA Alina Stoica reproșează instanței că nu l-a PEDEPSIT pe Cătălin Tolontan pentru dezvăluirile făcute în dosarul Gala Bute și despre sistemul sanitar

Un articol de: - 09 Mai 2017, 13:01
Eveniment

Fosta procuroare DNA Alina Stoica reproșează instanței că nu i-a pedepsit pe jurnaliștii Mirela Neag și Cătălin Tolontan pentru dezvăluirile pe care le-au făcut în legătură cu dosarul Gala Bute, dându-le astfel ocazia și curajul de a  continua să facă dezvăluiri, cum ar fi cele din sănătate.

Magistratul care e acum la DIICOT a pierdut și al doilea proces cu ziariștii care relatează ”Gala Bute”.

Ea explică de ce nici măcar n-a audiat-o pe Udrea: ”Nu puteam să o audiez pe numita Udrea Elena pentru că nu eram sesizată/nu aveam cunoștință de posibile fapte penale ce ar fi fost săvârșite de aceasta”.

“Cât de supărat trebuie să fii”, scrie tolontan într-un articol publicat pe tolo.ro.

De doi ani și jumătate, prima oară pe 17 octombrie 2014, procurorul Alina Florentina Stoica intentează procese succesive ziariștilor din Gala Bute.

Inițial, ea reclamă ”încălcarea dreptului la imagine, reputație și demnitate prin articolelele ziarului din 2013-2014”.

"Sunt ultimii doi ani ai mandatului președintelui Traian Băsescu. Sunt anii când Elena Udrea declara că ”Numele meu nu trebuie să apară în dosarul Gala Bute!”. Și, într-adevăr, numele nu apare printre inculpați. Elena Udrea nu apare câtă vreme de dosarul ”Gala Bute” se ocupă la DNA procurorul Alina Stoica. Apoi, conducerea DNA îi neagă rechizitoriul și-l numește ”nelegal”.

Cît de supărat trebuie să fii!”, mai scrie jurnalistul de investigații.

În decembrie 2013 Alina Stoica se transferă la DIICOT, unde șefă este Alina Bica, prietena Elenei Udrea.

Potrivit lui Tolontan, de acolo, procurorul îi dă în judecată pe ziariști. Și pierde! Instanța susține că ”ziariștii au avut o bază factuală în ceea ce au scris”.

Procurorul îi dă încă o dată în judecată, de data asta pentru relatarea de la acest prim proces.

“Alina Stoica susține că instanța a greșit când nu ne-a pedepsit pentru ce a pățit ea. Și că deciziile succesive ale curților care nu i-au acceptat cererile de despăgubire, au încurajat involuntar mai departe minciuna!”, se arată în articolul de pe tolo.ro.

”Acest lucru reprezintă o încurajare a pârâților Tolontan Cătălin și Neag Mirela de a continua calomnierea subsemnatei sau a altor persoane ce ar putea constitui la un moment dat ținta intereselor acestora, ceea ce s-a și întâmplat în 2016, așa cum am anticipat în scris (când au declanșat o așa-zisă campanie de dezvăluiri din domeniul medical)”.

“Cât de supărat trebuie să fii! Tu, ca procuror, ai profețit instanței că, dacă îi lasă nepedepsiți pe acești doi ziariști, atunci lumea va suferi în continuare. Și judecătorii, unul după altul, nu te-au ascultat și nu au văzut cum se naște pericolul!

Dar, pe 4 mai 2017, judecătorii dau și în al doilea proces dreptate ziariștilor.

Procurorul DIICOT Alina Stoica a pierdut.

Sentința nu e definitivă.

După 12 ani de succese pe linie primești cazul ”Gala Bute” și o siluetă binecunoscută, în palton elegant, se interpune între tine și tot ce ai învățat să faci.

Cât de supărat trebuie să fii pe tine!”, conchide Cătălin Tolontan.

Citeşte mai multe despre:   Tolontan,   DNA