Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fosta șefă a ANRP, Crinuța Dumitrean, adusă cu mandat la DNA pentru a fi audiată

Fosta șefă a ANRP, Crinuța Dumitrean, adusă cu mandat la DNA pentru a fi audiată

Un articol de: - 24 Noi 2014, 13:04
Fosta șefă a ANRP, Crinuța Dumitrean, adusă cu mandat la DNA pentru a fi audiată Foto: bistriteanul.ro Eveniment

Fosta șefă a ANRP, Crinuța Dumitrean, a fost adusă cu mandat la DNA, pentru a fi audiată în dosarul Alinei Bica, privind despăgubirile pentru un teren supraevaluat cu 61 de milioane de euro, aprobate în 2011, când Dumitrean era preşedintele Comisiei Centrale de Despăgubiri, relatează B1 TV.

La intrarea în sediul DNA, Dumitrean nu a făcut nicio declarație.

Crinuța Dumitrean a făcut parte, alături de Alina Bica, actualii deputați Cătălin Florin Teodorescu și Marko Attila, precum și de Remus Baciu, Oana Vasilescu, Lăcrămioara Alexandru și Dragoș Bogdan, din comisia care în martie 2011 a aprobat să-i plătească omului de afaceri Stelian Gheorghe suma de 377.282.300 lei, reprezentând despăgubiri pentru un teren de 13,0535 ha, situat în București, zona Plumbuita, deși, în realitate, acel teren valora mult mai puțin.

Crinuţa Dumitrean, preşedintele ANRE la data faptelor şi care, potrivit Regulamentului de funcţionare, era şi preşedinta Comisiei Centrale de Despăgubiri, nu a putut fi audiată până în prezent, întrucât a fost plecată din ţară. Şefa DIICOT Alina Bica a fost arestată preventiv, sâmbătă dimineaţă, printr-o decizie luată de instanţa supremă. Bica este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu despăgubirile aprobate în 2011 lui Gheorghe Stelian pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu 61 de milioane de euro. Alina Bica era atunci secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi membru al comisieri din ANRP care a aprobat despăgubirile.Citeşte mai multe despre:   Alina Bica