Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fosta şefă pe probleme de comunicare în Guvernul Ponta, Anca Alexandrescu, numită director PR în cadrul KMG Rompetrol

Fosta şefă pe probleme de comunicare în Guvernul Ponta, Anca Alexandrescu, numită director PR în cadrul KMG Rompetrol

Un articol de: - 29 Iun 2016, 13:09
Fosta şefă pe probleme de comunicare în Guvernul Ponta, Anca Alexandrescu, numită director PR în cadrul KMG Rompetrol Foto: reportervirtual.ro Eveniment

Anca Alexandrescu, fost consilier de stat pentru Guvernul Ponta, este noul director al departamentului de relații publice din cadrul KMG Rompetrol, se arată într-un anunț al companiei transmis miercuri catre angajati, potrivit hotnews.ro.

Anca Alexandrescu a mai ocupat și potrul de consilier de comunicare al fostului premier Adrian Nastase, dar și al fostului primar general al Capitalei Sorin Oprescu.

În octombrie 2003, când Guvernul  condus de Adrian Nastase a emis o ordonanță de urgență 118 privind transformarea în obligatiuni cu o maturitate de șapte ani a datoriilor Rompetrol care se ridicau la circa 660 milioane dolari.

Deși Rompetrol Group s-a angajat să răscumpere obligațiunile până pe 30 septembrie 2010, acest lucru nu s-a întâmplat, motiv pentru care statul român a dat în judecată Rompetrol.

După 10 ani, Guvernul lui Victor Ponta a favorizat din nou Rompetrol și a renunțat la la litigiile din acest caz, în schimbul unor promisiuni, care nu au fost îndeplinite.

Din acest motiv, DIICOT cercetează modul în care a fost emisă ordonața de urgență din 2003 și a pus sechestru pe rafinăria Petromidia, dar și alte bunuri ale  KazMunayGas International NV, SC Oilfield Exploration Business Solutions SA si SC Rompetrol Rafinare SA, în vederea recuperării sumelor de 1.724.168.825 lei, 290.786.616 dolari si 34.941.924 de euro, în dosarul Rompetrol II.

DIICOT a început urmărirea penală a lui Tănăsescu Nicolae Mihai, Popescu Ioan Dan, Vladescu Teodor Gheorghe Sebastian și Pogea Gheorghe pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional; abuz în serviciu și complicitate la delapidare.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada septembrie-octombrie 2003, ministrul Finanțelor Publice, Tănăsescu Claudiu Mihai și ministrul Economiei și Comertului, Popescu Ioan Dan și-au exercitat cu rea credință atributiile de serviciu, în urma unei înțelegeri cu Patriciu Dan Costache, George Philip Stephenson și Nicolcioiu Alexandru, în sensul inițierii și promovării OUG 118/2003 prin care datoriile bugetare restante ale S.C.Rompetrol Rafinare S.A. la data de 30.09.2003 în cuantum de aproximativ 603.000.000 USD au fost convertite în obligațiuni subscrise de către Ministerul Finanțelor Publice", potrivit procurorilor.

În cazul lui Dan Ioan Popescu, DIICOT precizează că „acesta a continuat să sprijine grupul infracțional organizat initiat de catre Patriciu Dan Costache și după încetarea calitatii de ministru depunand marturie in cauza arbitrala a ARB/06/03, pendinte in fata Centrului International de Reglementare a Disputelor Relative la Investitii (ICSID), in favoarea Rompetrol Group, declarație în care a făcut afirmații neadevarate”

Gabi Tamaş, aproape de colaps în închisoare: 'Sute de oameni au venit peste el'

Citeşte mai multe despre:   Rompetrol