Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fosta unitate militară unde au fost împușcați soții Ceaușescu, punct muzeal: Va fi deschis vizitatorilor în septembrie

Fosta unitate militară unde au fost împușcați soții Ceaușescu, punct muzeal: Va fi deschis vizitatorilor în septembrie

Un articol de: - 09 Aug 2013, 22:55
Fosta unitate militară unde au fost împușcați soții Ceaușescu, punct muzeal: Va fi deschis vizitatorilor în septembrie Foto: libertatea.ro Eveniment
Fosta unitate militară din Târgoviște, unde au fost împușcați soții Ceaușescu va deveni punct muzeal al Complexului Curtea Domnească. Potrivit Mediafax, acesta va fi deschis vizitatorilor în luna septembrie.

Astfel, vizitatorii vor avea acces la zidul unde cei doi soți au fost împușcați.

"Au fost revopsite interioarele clădirii cu aceleaşi culori care erau în 1989, va fi adus mobilierul din acea perioadă, deja există paturile unde au dormit soţii Ceauşescu înainte de execuţie. Sunt nişte paturi simple, de cazarmă. Clădirea, aflată în curtea în care este Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, a rămas conservată, nu a fost nevoie decât de vopsire şi de înlocuirea geamurilor. La ferestrele camerei unde au stat, peste noapte, soţii Ceauşescu înainte de execuţie sunt gratii. În cameră sunt trei paturi, unul dintre ele pentru soldatul care îi păzea. Clădirea a stat nefolosită timp de aproximativ 15 ani. Am amenajat ca atare holurile, spaţiul comandantului, acolo unde li s-a luat tensiunea înainte de a se pune în practică sentinţa. De asemenea, amenajăm camera în care a funcţionat acel tribunal şi, nu în ultimul rând, dormitorul în care soţii Ceauşescu au petrecut ultima noapte.Vizitatorii vor vedea zidul unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu. Punctul muzeal va funcţiona ca expoziţie a Muzeului de Istorie. Ne-am gândit ca pe lângă aceste spaţii pe care le-am amenajat să avem în holul central o expoziţie legată de şcoala de cavalerie, pentru că nu trebuie uitat faptul că această clădire este un monument istoric, în perioada 1893-1914 a existat aici Şcoala de cavalerie", a declarat Ovidiu Cârstina, directorul Complexului Muzeal.

Potrivit acestuia, punctul muzeal va fi deschis în septembrie.

Prețul unui bilet pentru această vizită va fi de 7 lei.

Autoritățile din județ susțin că au solicitări de la grupuri de turiști care doresc să viziteze acest loc.

Mai mult, s-ar putea ca TAB-ul cu care soții Ceaușescu au fost transportați la unitatea militară, să fie adus pentru a fi expus.