Foști șefi din PMB, pe cale să ajungă parlamentari. Încasau salarii uriașe de la bucureșteni, deși companiile pe care le-au administrat sunt într-o situație financiară dezastruoasă

Foști șefi din PMB, pe cale să ajungă parlamentari. Încasau salarii uriașe de la bucureșteni, deși companiile pe care le-au administrat sunt într-o situație financiară dezastruoasă
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Doi dintre directorii unor companii municipale din subordinea Primăriei Capitalei candidează pentru PSD la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Ei au fost bine plătiți, deși companiile pe care le-au administrat sunt într-o situație financiară dezastruoasă, potrivit Newsweek România.

Alexandru Burghiu a fost director la Termoenergetica. Structura ar trebui să le asigure bucureștenilor apă caldă și căldură, însă furnizarea acestor utilități a fost un eșec al administrației Firea. În nici doi ani, compania a reușit să acumuleze datorii de sute de milioane de lei. Alexandru Burghiu candidează în Ilfov, pentru PSD, pe o poziție eligibilă la alegerile pentru Camera Deputaților.

Declarația sa de avere arată că bucureștenii i-au plătit peste 300.000 de lei, anul trecut:104.000 de lei de la Radet, 96.000 de lei de la Termoenergetica, 65.000 de lei participarea în comisia care se ocupă de vânzarea spațiilor comerciale și 43.000 de lei de la compania municipală de parcuri și grădini. Aceste venituri sunt completate de indemnizația de 37.000 de lei de la Metrorex

Ei, bine, chiar și soția lui Burghiu are o slujbă bună la stat –108.000 lei în anul 2019.

Bijuteriile familiei sunt estimate la 300.000 de euro.

Alexandru Burghiu a absolvit Academiei de Poliție Alexandru Ion Cuza și are un master în științe militare și informații. El a lucrat ca ofițer în cadrul Ministerul Afacerilor Interne (MAI) între 23 și 28 de ani.

Hazem Kansou, fost director al Societății de Transport București, candidează tot pentru PSD, dar la București, pe listele pentru Senat.

Kansou a luat luat 80.000 de lei de la STB și 72.000 de lei sub formă de indemnizații de la Consiliul General al Municipiului București.

Soția sa lucra la ADP Sector 4 – o instituție controaltă de primarul PSD Daniel Băluță – unde avea un salariu anual de circa 88.000 de lei.

Familia Kansou își construiește o vilă de 430 mp în Tunari, în Ilfov.

„Primarul PSD Firea minte şi când spune că nu va avea de acum încolo să plătească transportul public şi căldura. Păi deja nu le-a plătit.Datoria STB-ului către ANAF este de 700 de milioane de lei, datoria Termoenergetica către ELCEN este de 500 de milioane de lei”, afirma, în august, actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan.

Urmăriți B1TV.ro și pe