Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Foştii directori ai Petrotrans şi Oil Terminal, arestaţi pentru trafic de influenţă

Foştii directori ai Petrotrans şi Oil Terminal, arestaţi pentru trafic de influenţă

Un articol de: - 08 Mar 2011, 11:56
Foştii directori ai Petrotrans şi Oil Terminal, arestaţi pentru trafic de influenţă Foto: ticklethewire.com Eveniment

Fostul director general al societăţii comerciale Oil Terminal din Constanţa, Ştefan Ene, împreună cu fostul director al Petrotrans, Iulian Octavian Natu, au fost arestaţi, marţi, pentru 29 de zile, după ce fuseseră reţinuţi de procurori. Potrivit unui comunicat al DNA, cei doi sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă. Alături de aceştia au mai fost reţinute alte două persoane. Este vorba despre Mihai Moise, reprezentant al societăţii Industrii din Bucureşti şi de Marian Toma, director de producţie la aceeaşi societate comercială.

Potrivit rechizitoriului, pe 6 ianuarie 2011 Ştefan Ene, în prezent consilier al directorului general al Oil Terminal, a primit de la Mihai Moise aproximativ 43.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa asupra directorului general al Oil Terminal şi pentru a-l determina pe acesta să aprobe încheierea unui contract prin care societatea din Constanţa să livreze pentru cea din Capitală reziduuri petroliere "în condiţii avantajoase de preţ, cantitate şi ritmicitate".

"Suma de bani remisă reprezenta o primă tranşă (în cuantum de aproximativ 80%) din suma totală de aproximativ 50.000 euro convenită cu inculpatul Ene Ştefan, diferenţa urmând a fi remisă la o dată ulterioară", se precizează în comunicatul DNA.

Legătura dintre Ştefan Ene şi Mihai Moise a fost mijlocită de către Octavian Natu şi Marian Toma, care aveau "o relaţie apropiată" cu Ştefan Ene, "relaţie ce le permitea verificarea şi impulsionarea acestuia din urmă în vederea îndeplinirii scopului vizat", mai precizează procurorii DNA.

Mită în sectorul petrolier


Citeşte mai multe despre:   retinut