Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fostul consilier prezidenţial Iulian Fota, numit director general al Institutului Diplomatic Român

Fostul consilier prezidenţial Iulian Fota, numit director general al Institutului Diplomatic Român

Un articol de: Traian Avarvarei - 10 Iul 2020, 19:07
Fostul consilier prezidenţial Iulian Fota, numit director general al Institutului Diplomatic Român Foto: MAE Eveniment

Iulian Fota este noul director general al Institutului Diplomatic Român (IDR), informează, vineri, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Amintim că directorul general al IDR este numit prin ordin al ministrului Afacerilor Externe, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al IDR.


 


 

 Iulian Fota este noul director general al Institutului Diplomatic Român


 


 

Iulian Foto îl înlocuiește pe Dan Petre la șefia Institutului Diplomatic Român. Cei doi au avut o întâlnire de primire-predare a dosarelor, vineri, în prezenta ministerului de Externe, Bogdan Aurescu.

"În cadrul întâlnirii a fost realizat procesul de predare-primire a dosarelor curente privind activitatea şi funcţionarea IDR şi au fost trecute în revistă priorităţile pentru următoarea perioadă, inclusiv necesitatea de reformare şi implementare a unor elemente inovative în activitatea instituţiei", arată MAE.

Aurescu a precizat că este nevoie de formare și perfecționare profesională a personalului din ministerul pe care îl conduce.

"Printre elementele avute în vedere se vor urmări, de asemenea, realizarea şi implementarea de programe şi parteneriate cu instituţii de prestigiu, organizarea de conferinţe, seminarii, mese rotunde şi workshop-uri policy-oriented, dezvoltarea activităţii de cercetare şi analiză pe teme de actualitate, atât pentru a sprijini activitatea Ministerului Afacerilor Externe, cât şi pentru a fi accesibile publicului interesat", punctează MAE.

 Andreea Esca, noi mărturii despre coronavirus: ADEVĂRUL pe care publicul îl aştepta de mult  


 

Cine este Iulian Fota

 


 

Iulian Fota este doctor în ştiinţe politice, conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii, profesor asociat la Facultatea de sociologie şi asistenţă socială a Universităţii din Bucureşti. 

Potrivit CV-ului său, Iulian Fota a fost, în perioada 1994-1996, expert parlamentar pe probleme europene si de relatii internationale.

Între 1996-1998 a deținut funcția de consilier în cadrul Departamentului pentru integrare eur-atlantica si politica de aparare, Ministerul Apararii Nationale.

A mai deținut funcția de șef al secției militare în cadrul Misiunii României la NATO și UEO, între anii 1998 și 2001.

Apoi a fost consilier la Colegiul Național de Apărare (2005-2009) și Consilier prezidential pentru securitate nationala (2009-2014).

Din 2009 este și lector universitar la Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir”.

De asemenea, Fota este membru al consiliului consultativ al think-tank-ului american CEPA (Center for European Policy Analysis) şi membru în consiliul editorial al unor publicaţii internaţionale şi româneşti din domeniul studiilor de securitate. 

Citeşte mai multe despre:   iulian fota,   MAE