Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fostul deținut politic Ioan Muntean, după consultările de la Cotroceni: I-am cerut domnului președinte să semneze decretul ca să îl revoce din funcție pe procurorul general. Mi-a spus că o să vadă (VIDEO)

Fostul deținut politic Ioan Muntean, după consultările de la Cotroceni: I-am cerut domnului președinte să semneze decretul ca să îl revoce din funcție pe procurorul general. Mi-a spus că o să vadă (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 12 Apr 2019, 13:08
Fostul deținut politic Ioan Muntean, după consultările de la Cotroceni: I-am cerut domnului președinte să semneze decretul ca să îl revoce din funcție pe procurorul general. Mi-a spus că o să vadă (VIDEO) Foto: presidency.ro Eveniment

Fostul deținut politic Ioan Muntean a declarat, vineri, după consultările de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, că i-a cert acestuia să semneze decretul prin care să îl revoce din funcție pe procurorul general Augustin Lazăr. 

”În 1980 am fost condamnat de Tribunalul Militar Timișoara la opt ani de temniță grea. Am fost dus la Aiud. Comandatul Penitenciarului m-au băgat cu regim restrictiv. Din acest pluton făcea parte și Augustin Lazăr, actualul procuror șef al României. (...) Am ieșit la raport să reclam că sunt nevinovat și pentru acest lucru a dat ordin la plutonierului major să îmi dea zece zile de izolare pentru că am calomniat organele puterii de stat. I-am cerut domnului președinte să semneze decretul ca să îl revoce din funcție și mi-a spus că o să vadă”, a declarat Ioan Muntean

La rândul său fostul deținut politic Marin Iancu, de asemenea prezent la consultări, a declarat că în perioada în care s-a aflat în detenție i s-a amânat de patru ori eliberarea. Acesta a mai precizat că nu a știut cine era procuror la Penitenciar și că nici nu a fost interesat să afle. 

”Am fost deținut politic, inițial am primit 10 ani,m mi-au luat doi la recurs, am rămas la opt, a mai venit un decret și am rămas la cinci ani și patru luni. (...) Am executat cinci ani, trei luni și 18 zile. Am fost amânat de patru ori, nejustificat. 

În caracerizările de la penitenciar nu am fost sancționat, am participat la activitățile educative, dar la sfârșit mi-au scris ”timpul insificient pentru reeducare”. Eu nu am știut cine este procurorul și nu am fost curios să aflu”, a spus Marin Iancu

Referitor la procurorul general Augustin Lazăr, acesta a precizat: ”Acest om lipsit de cultul umanității, neavând posibilitatea să fi stat de vorbă, să mă întrebe... aveam copii, nevastă, frați, surori. Acest a tras acolo și am făcut încă patru ani lipsit de libertate”. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Citeşte mai multe despre:   Ioan Muntean,   Marin Iancu,   Klaus Iohannis,   Augustin Lazar