Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fostul director al Poştei Române Mihai Toader, condamnat definitiv la 8 ani şi şase luni de închisoare

Fostul director al Poştei Române Mihai Toader, condamnat definitiv la 8 ani şi şase luni de închisoare

Un articol de: - 15 Oct 2015, 19:52
Fostul director al Poştei Române Mihai Toader, condamnat definitiv la 8 ani şi şase luni de închisoare Foto: cronicaromana.ro Eveniment

Fostul director al Poştei Române Mihai Toader a fost condamnat la 8 ani și șase luni de închisoare, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a admis apelul faţă de decizia Tribunalului Bucureşti care dispusese o pedeapsă de 10 ani şi jumătate. Decizia este definitivă, informează Mediafax.

Curtea de Apel a admis şi contestaţiile formulate de Emanoil Lepădatu, fost director executiv economic al Companiei Naţionale Poşta Română, Andrei Marinescu, fost director executiv dezvoltare strategică, şi Vasile Bărbuleţ, fost şef al Departamentului IT în CN Poşta Română.

Și celor menționați li s-au redus pedepsele de la 10 ani şi şase luni, la 8 ani şi şase luni de închisoare.

Cei patru trebuie să achite Companiei Naţionale Poşta Română 6.583.000 de euro, cu dobânda legală aferentă de la data săvârşirii infracţiunii şi până la achitarea integrală a debitului.

Ei au fost judecați pentru abuz în serviciu, după ce Poşta a cumpărat produse informatice de la o firmă din Cipru, la un preţ supraevaluat de 12 ori, prejudiciul fiind de 6,5 milioane de euro.

Produsele au fost cumpărate la un preţ supraevaluat de 12 ori, în lipsa fondurilor proprii aferente şi fără îndeplinirea în totalitate a obligaţiilor contractuale de către furnizor, paguba produsă patrimoniului CN Poşta Română fiind estimată la 6.583.000 de euro, a arătat DNA, într-un comunicat de presă.

Cei patru inculpaţi ar fi contribuit astfel la obţinerea, de către firma Data Tech, a unui avantaj patrimonial constând în diferenţa dintre preţul de achiziţie al produsului de la producătorul Computer Associates şi preţul de vânzare către Poşta Română, respectiv suma de 6.083.000 de euro.

Citeşte mai multe despre:   Posta Romana,   abuz in serviciu