Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fostul ministru al Educației, Cătălin Baba, despre desființarea Consiliului de Atestate: E vorba despre a schimba structuri care nu îţi convin

Fostul ministru al Educației, Cătălin Baba, despre desființarea Consiliului de Atestate: E vorba despre a schimba structuri care nu îţi convin

Un articol de: B1 TV - 29 Iun 2012, 18:20
Fostul ministru al Educației, Cătălin Baba, despre desființarea Consiliului de Atestate: E vorba despre a schimba structuri care nu îţi convin Foto: courses.umass.edu Eveniment

Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor nu mai are dreptul să analizeze sesizările de plagiat, în ceea ce priveşte doctoratele. Şi asta pentru că ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a eliminat din regulamentul de funcţionare al instituţiei chiar articolele, care făceau referire la sesizarea şi verificarea plagiatului.

Liviu Pop spune însă că plagiatul a fost scos anterior de la Consiliu de fostul ministru Cătălin Baba. Pentru B1 TV, Baba a negat însă acuzaţiile.

Chiar dacă şi-a putea continua munca de analiză, Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor nu mai are dreptul să analizeze sesizările de plagiat. Şi asta pentru că ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a eliminat din regulamentul de funcţionare al instituţiei chiar articolele, care făceau referire la sesizarea şi verificarea plagiatului.

În ordinul vechi, orice persoană, inclusiv membrii CNATDCU, poate sesiza în scris Consiliul general privind plagiatul. Pe baza analizei, membrii puteau propune retragerea calităţii de conducător de doctorat, retragerea titlului de doctor sau retragerea acreditării şcolare.

Aceste atribuţii dispar însă complet în noul ordin, revizuit. În special articolul 27, care acum tratează un cu totul alt subiect, nicidecum plagiatul.

Liviu Pop dă vina pe fostul ministru al educaţiei, Cătălin Baba, despre care spune că a semnat o notă, prin care sesizările de plagiat se trimit către Consiliul Naţional de Etică, subordonat Ministerului Educaţiei. Cu alte cuvinte, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor nu avea nicio atribuţie în acest sens. Liviu Pop este însă contrazis de Cătălin Baba.

Vezi AICI mai multe despre desființarea Consiliului

Plagiatul, scos din regulamentului CNATDCU
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Liviu Pop,   ministrul educatiei,   plagiat,   CNATDCU,   doctorat