Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fostul ministru al Educaţiei Igor Şarov, în stare gravă după ce a fost infectat cu Covid-19

Fostul ministru al Educaţiei Igor Şarov, în stare gravă după ce a fost infectat cu Covid-19

Un articol de: Raluca Tindeche - 30 Noi 2020, 21:07
Fostul ministru al Educaţiei Igor Şarov, în stare gravă după ce a fost infectat cu Covid-19 Foto: Facebook/ Eugen Doga Eveniment

Fostul ministru al Educaţiei Igor Şarov este internat în stare gravă la spital, după ce a fost infectat cu Covid-19

 Anunţul a fost făcut de către Eugen Doga, pe pagina de Facebook. 

„Cu profundă durere am aflat că minunatul om, om de mare cultură şi bun conducător fostul Ministru de învăţământ, cultură şi cercetare Domnul Igor Şarov e spitalizat şi e în stare gravă. Eu, ca şi majoritatea oamenilor de cultură, ştiinţă, învăţământ, prietenii îi dorim însănătoşire cât mai grabnică şi revenire la viaţă normală”, a scris Eugen Doga, pe Facebook. 

Maia Sandu, câștigătoarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova și prima femeie președinte a țării, a îndemnat oamenii să poarte mască şi să amâne evenimentele de grup, spunând că „ne aflăm într-o criză economică şi sanitară foarte mare”.

 

Maia Sandu: „Ne aflăm într-o criză economică şi sanitară foarte mare”


Mai mult, Maia Sandu solicită Guvernului să includă în bugetul anului viitor şi cheltuielile care să acopere tratamentul la domiciliu al cetăţenilor infectaţi cu COVID-19.

„În perioada următoare mă voi concentra pe obţinerea ajutorului pentru depăşirea crizei sanitare şi a crizei economice. Voi solicita ajutor sub formă de donaţie de echipamente, ventilatoare, aparate radiografice digitale mobile, tomografe, precum şi medicamentele care lipsesc, în special pentru secţiile de reanimare, teste, echipamente de protecţie etc”, a declarat Maia Sandu.

În prezent, în Republica Moldova au fost raportate 107.364 de cazuri de COVID-19 şi 2.304 de decese, dintre care 56 de decese în rândurile lucrătorilor medicali, iar în 207 de cazuri este vorba despre locuitori ai Transnistriei. 

Au fost vindecate 95.354 de persoane, 303 de pacienţi se află în stare extrem de gravă, dintre care 46 se află la respiraţie artificială.

 Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Citeşte mai multe despre:   Covid-19,   stare gravă